Recept: Sparrispaj
Sparrispaj med parmaskink
Portioner: 6
Tillagning och förberedelse: 35 minuter
ProPoints: 11
Pajdeg:
100 gram keso
100 gram flytande margarin
2 mk basilika
½ dl grahamsmjöl
2½ dl vetemjöl
fyllning:
200 gram sparris
2 dl kvarg
1 dl lättmjölk
3 ägg
salt och peppar
tillbehör:
färsk basilika och 12 skivor parmaskinka
Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en form som är minst 24 cm i diameter. Blanda ingredienserna till fyllningen utom sparrisen. Den delar du i passande bitar och kokar i saltat vatten 1-2 minuter. Blanda ner sparrisen i fyllningen. Häll över pajdegen. Gräddas i ugnen i 30 minuter på 200 grader.
Servera med en sallad och parmaskinkan.
Tips:
Om man delar pajen på fyra personer istället och tar bort parmaskinkan men tillsätter 100 gram strimlade (vanlig)skinka i fyllningen blir ProPoints antalet 13 istället. Så gjorde vi, och det blev supergott!
Vad jag fullkomligt älskar dina mattips. Här hemma är den ständiga frågan "vad ska vi äta idag?", och det blir alltid samma sak. Då går jag in här och kikar.
Så tack bästa du för att du räddar många av mina dagar. <3