Valborg

Efter en dag ute i solen avslutar vi denna fantastiskt fina dag i Beijerspark med sång och eld!!

Glad Valborg allesammans!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2121545/images/2012/pic_200640289.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2121545/images/2012/pic_200640289.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2121545/images/2012/pic_200640428.jpg" class="image">


Ojdå!!

Synd å säga att solen inte tog idag!!

Dags att leta fram solskyddsfaktorn!!


dags att sätta saker på plats....

På fredag kl 0815 har jag ÄNTLIGEN en tid hos kiropraktorn!
Ska till Laurin på dammfridvägen i Malmö.

Min rygg är en katastrof. Svanskotan är helt åt helvete. och häromdagen hade jag så ont att det molade ner i benen, kröp i benen... JÄTTEont gjorde det!

:(

Måtte jag få rätsida på den här skiten snart!
Jag VET att min övervikt inte gynnar varken mig eller min rygg.. men det är inte så lätt att bli kvitt ett problem när ett annat tar överhand.

Jag har inte kunnat träna på flera veckor nu, då jag blev typ halvt förlamad sist jag tränade, och då körde jag ändå "bara" på crosstrainern!

En sak i taget... först fixa ryggproblemen och sen vikten i kombination med träning!


Ullred- here we come!

på lördag åker jag och Johan tillsammans med min syster till Ullared för lite barnfri shopping :)
Barnen lämnar vi hos mina föräldrar redan på fredagen :)

Ska blir riktigt trevligt, det är ju sällan jag och Johan hittar på något tillsammans utan barnen!



PÅ shoppinglistan står:
- regnkläder till Viktor
- Fleecejacka till Viktor
- födelsedagspresent till Viktor och Freja
- födelsedagspresent till Theo, Movits, Tove, Hanna och Matilda och Marcus! Lika bra att ta alla som kommer under sommaren.
- En klänning till mig
- Boxershort, rakhyvlar och kläder till Johan
- hygiensartiklar (shampoo, balsam, badolja, tandkräm osv)

det är iaf vad jag vet att vi behöver ;) sen får vi se vad mer som slinker ner hihi


10 månader... tjo vad det går!

Idag blir min plutt 10 månader... om TVÅ månader blir han 1 år....



Tänk... snart är man mamma till en fyra åring och en ett åring... vart tog tiden vägen?


Nåt av det snyggaste jag sett...

... i jackväg!

I tordags hade jag och Viktor en dejt med Johanna och Anabelle! Och då vi träffades på Entré var det ju ganska naturligt att ta ett varv i butikerna och kolla. Johanna var på shoppinghumör :)

Inne på Joy hittade jag en jacka som jag skulle kunna dö för tror jag! En fantastiskt fin röd skapelse...
1288 kr kostade den!

Hade jag varit en storlek 38 eller iaf 40 och vetat att jag förblev i den storleken hade jag slagit till!
Utan tvekan. Men då mina former fortfarande är för runda fick jag nöja mig med att "tvinga" Johanna att prova den, så att jag kunde titta och gråta en skvätt ;)



Visst är den fantastisk??
Förlåt för att bilden är sne men jag kan inte vända den av nån jävla anledning i mitt bildprogram!


Utmaning maj

Imorgon 1 maj kommer jag påbörja en fotoutamning genom instagram!
Jag kommer lägga upp alla mina utmaningsbilder här i bloggen också!

Om du själv använder instagram och inte sett uppmaningen om att vara med på utmaningen så joina nu!

kimzan82 heter jag...leta upp mig och majutmaningen!


Nu är det gjort!



I tordags efter att jag lämnat Freja på dagis promenderade jag upp till stan för att möta Johanna och Anabelle för en fikadejt, men eftersom jag var en anings tidig så gick jag inom bilskolan för att komplettera min ansökan om körkortstillstånd med en synundersökning!

Jag blev godkänd ;)

När jag ändå var där köpte jag ett paket med 30 lektioner, halka, riskettan, teorin och hyra av bilen vid uppkörning samt uppskrivningen.

Känns skönt! Nu har jag böckerna hemma och har börjat så smått att plugga teori. Körningen kommer jag ta först till sommaren!

Men nu är jag iaf igång!


Nu går han...

...med stöd!

Bara sådär!
Grannen var gulliga och shoppade en lära-gå-vagn på loppis åt oss, och Viktor älskade den från första stund. En timme gick han runt hemma hos Johan och Linda med hjälp av Linda.



Dagen efter reste han sig mot den själv här hemma, och nu går han omkring med den utan problem. Lite vingligt ibland, men han går utan hjälp av nån vuxen! Heja Viktor!



Visst är han duktig?


Mobiltelefoner genom tiderna!

Satt och funderade igår på vilka telefoner jag har haft från min allra första telefon.
Och insåg snabbt att jag (precis som så många andra i vår generation) har bytt telefon väldigt ofta!

Allra första mobilen fick jag faktiskt 1999, det var en Ericsson 628. Min pappa hade haft den som jobbtelefon, och fick behålla den då dom bytade upp sig till 1018. Ni vet den där som var vattentät, den som visa (läs Stoffe Grahn) använde som partytrick på alla fester genom att lägga i groggen haha).



Jag tyckte min telefon såg så tråkig ut, och på den tiden kunde man inte köpa nya skal till höger och vänster, och dom som fanns var sjukt dyra! Så jag scrappade, långt innan ordet scrapping ens var uppfunnet typ ;) Jag målade min blåa tangentplatta med syrénlila nagellack och klistrade dit små guldstjärnepaljetter ;) Ett ord: LÄCKERT!

Här efter gick utvecklingen ganska fort och Nokia fick ett enormt genombrott med sin gråa tegelsten! 3210! Telefonen som fick en hel generation att bänka sig med SNAKE! Minns så väl att min mamma köpte telefonen åt mig. Elgiganten hade vid sin öppning ett erbjudande på just denna telefonen med ett Europolitan abonemanng för 1 kr! Mamma tog abonemannget och jag tog telefonen!


Den här telefonen hade jag länge! Enda till den blev stulen då jag var på danslektion på KFUM. Godtrogen som man var, lät jag min mobil ligga kvar i jackfickan... den var borta när jag kom ut :( Då man var fattig student så hade man ju inte massor utav pengar. Så mobilen efter denna blev en otippad en...

En SONY cmd j5,jupp en riktigt plingplong-mobil! Men den var häftig, den hade färgdisplay, en av de första, och en massa "roliga" ljud!


595 kr kostade den på SIBA, utan abonemmang! Den gick i sönder efter nåt år, då man tappat den ett par gånger och det blev glapp i den! Då övertalade min vän, Marcus Fritz, mig att jag skulle återgå till Ericsson. Och det var då jag köpte den blåa lilla kruttelefonen!


Efter den här mobilen blev jag djupt imponerad av Ericsson. T65an följde mig länge. Min älskade lilla telefon råkade dessutom ut för en svår olycka och överlevde. Jag tappade den ner från en balkong, tredje våningen, rakt ner i trottoaren! Men vet ni - DEN HÖLL!! Det var då jag sa: Nu ska jag föralltid vara Ericsson trogen!

Men det var jag inte.... jag tog ett snedsteg! Jag var otrogen! Men jag fick ett sånt fantastiskt erbjudande via Vodafone och just då hade jag pengar, trots att jag precis flyttat till egen lägenhet och pluggade! Men jag blev kär. Jag slog till med ett unikt exemplar... En Sagem My v65! En ljusblåmetallic liten skönhet. Inte bara var det färgdisplay... det var NU det hände... det fanns kamera i mobilen! Min tekniskaådra utvecklades och världen öppnade sig!


Det var med denna mobilen som jag tog ett foto på Johans profilbild på Spraydate, la in den som kontaktbild i mobilen och när han ringde mig första gången, dagen innan vår första dejt, så kom hans ansikte upp där i displayn... och det var då jag insåg - Det här är killen jag vill ha!!! Så tack Sagem ;)

Men det är efter detta som Ericsson-eran startar och telefonerna avlöper varandra!

Först ut var en orange walkman-variant!

En w800! Musikens värld öppnade sig för mig. Inte nog med att man kunde ta foton, nu kunde man även lyssna på musik i mobilen. Skitcool tyckte jag att den var! Men sen gick abonnemanget ut och när ma förlängde så fick man erbjudande om att även "få" en ny mobil också... så det gjorde jag ju...såklart!


Efter w800 kom naturligt w850. Den hade jag länge... iaf om man jämför med längden då jag haft de andra telefonerna! Älskade den verkligen. Minns att jag lärde mig hur man la över mp3-filer, förde över bilder till datorn osv. Mkt rolig telefon. Men då jag använde den ofta och väl så slutade också med att den tillslut gick i sönder. Tappade den ett par gånger i marken, så ena hörnet på den sprack. Det var då den rosadrömmen kom in i mitt liv!


Ja jag valde den BARA för att den var rosa ;) en Ericsson w595! Hade det inte varit så att displayn sprack hade jag nog haft den mkt längre än jag faktiskt hade! I flera månader använde jag telefonen iaf. När jag skulle läsa mina sms fick jag trycka på vidarbefodrar och sen radera ord för ord, då jag endast såg halva displayn haha

Då övergav jag w-modellerna och gick till K-modellerna, och min k800i kom in i mitt liv!

Och fram till smartphonen kom in i mitt liv, var ovanstående telefon min vän! Samma dag som Xperia x10 mini släpptes beställde jag en... helt ovetandes om att den just släppts och var hetast på marknaden.

Jag gick bara in på telenorshemsida för att kolla när jag kunde byta telefon och förlänga abonnemanget, och det visade sig att det kunde jag göra just då. Så en limefärgade smartphone blev det!




En värld av appar öppnade sig, och plötsligt hade man datorn i handen! Sjukt imponerad av möjligheterna som fanns/finns i telefonen. Älskade den från första stund.

Men så hände det då... Mannen min kom hem med en Iphone 4s. Han hade fått den som jobbtelefon! Och ni kanske kan förstå mig nu när ni vet hur ofta jag bytt mobil att jag såklart inte kunde acceptera att mannen hade bättre telefon än mig....

Trots att abonnemanget på min xperia inte löpt ut än kunde jag inte hålla mig... jag uppgradera och beställde en vit iPhone 4s jag med!



Och det är där vi är idag :) Och I have to say: I JUST LOVE MY IPHONE!
Det ska kräva något exceptionellt från Ericsson för att jag ska lämna apple nu ;)

Xperian lever vidare, den "leker" Freja med. Och hon är grym, hon youtubar, tar foton, skriver i anteckningar och spelar spel!

Hur många telefoner har du haft? Vilken var din första telefon?


Basketspelare?

Idag var vi på Bvc för 10 månadskontroll! Fast det var igår vi skulle varit där så det blev bara vikt och längd-koll!

83 cm lång och 12.6 kg!
Planerna på en framtida fotbollsspelare ska kanske göras om till basketspelare istället ;)

Fin är han iaf, Goa Viktor :)

Som förövrigt står utan stöd nu!!


Första stora steget

Synkontroll - check
Köpt körpaket - check
Skaffat inlogg till teori via webben - check

Produktiv dag!
Extra vuxet blev det också när jag ansökte om avbetalning på kostnaden av paketet och jag såklart blev godkänd ;)

Nu ska det pluggas satan! Efter sommaren SKA jag ha körkort!


Klippt sig och skaffat sig ett jobb?

Ungefär lite som Triss - plötsligt händer det!

Gick förbi en pelare med MQs nya reklam på och tänkte: den där killen är sjukt lik Toivonen!

Men dra på trissor! Killen har klippt sig och skaffat sig ett jobb ;)


Förskoledags och även beslutsdags!

I måndags var blanketten ansvarig för förskoleplatserna på Kirseberg tillhanda!

Vi fick plats på Rostorpsförskola, där Freja går!
Och igår frågade jag personalen på nuvarande småbarnsavdelningen om du hade fått listorna på vilka barn som ska vara på vilken avdelning när det är dags att börja.

Och det hade dom, fast informationen dom gav mig gjorde min en anings förvirrad.

Vi blev nämligen erbjudna att låta Viktor börja på den avdelningen är Freja går.
Detta för att förskolan återigen ska ändra om grupperna!

Nu är det två småbarnsavdelningar, en med 3-4 åringar och en med de stora barnen.
Men nu ska dom tydligen återgå till blandavdelningar 1-4 år, så som det var när Freja började, därför erbjudandet om att låta Viktor börja på Frejas avdelning.

MEN efter ett långt övervägande och diskussioner fram och tillbaka kom vi faktiskt fram till att Viktor INTE ska börja på den avdelningen.

Visst det ger trygghet att ha storasyster på samma avdelningen, men vi menar på att tryggheten ska ju inte ligga i att syrran finns på samma avdelning, utan tryggheten ska jag Viktor få genom personalen, kompisarna och genom att lära känna byggnaden!

Dessutom kommer Freja att nästa år flytta över till storbarnsavdelningen och då kommer Viktor ändå inte vara tillsammans med henne.

Visst det hade underlättat med föräldramöten, utvecklingssamtal och luciafiranden, hämtningar och lämningar. MEN det är ju ändå bara det första året. Sen kommer Freja byta avdelning, och dom kommer ju ändå inte ha samma klass och tider osv i framtiden då det skiljer tre år mellan dom!

Dessutom frågade vi Freja om hon ville att lillebror skulle börja på hennes avdelning och då svarade hon faktiskt att hon ville ha sina kompisar för sig själv. Och det tycker jag också är viktigt att ta med när man ska ta ett beslut.

För både Freja och Viktor ska få vara individer och inte vara storasyster och lillebror hela tiden! Och jag tror faktiskt att Freja hade axlat ansvaret som beskyddare om Viktor börjat på hennes avdelning.

Sen berättade en vän till mig att det förekommit mkt skvaller från äldre syskon om vad personalen sagt och gjort mot lillebror/lillasyster under dagen, och den informationen vill jag inte ha. Freja ska inte bli nån minipolis aka skvallerexpressen!

Nej det känns som rätt beslut i hjärtat. För personalen på nuvarande småbarnsavdelningen har ju väntat på Viktor sedan han föddes, och det hade inte känts rätt att "snuva" dom på honom :)

Vi gillar faktiskt ALL personal på Rostorps förskola. Så vilket som hade gått bra... men eftersom vi mentalt var inställda på olika avdelningar från början så kör vi på det. Det kommer alldeles säkert bli bra. Viktor och Freja träffas ju ute på gården när dom är ute, så dom träffar ju ändå varandra. Dessutom tror jag att dom får nog av varandra hemma ;)

Hur som helst så är Rostorps förskola helt fantastisk! Vi fick beviljat platsen från den 1 september men jag börjar jobba den 3 september, så vi har faktiskt redan kommit överens om att vi kör intensiv inskolning sista veckan i augusti. Då kör vi mån-fre heldagar då jag är med... iaf de tre första dagarna!

Jag är nöjd, Johan är nöjd, personalen som får Viktor hos sig är nöjda, Freja är nöjd och Viktor kommer alldeles säkert också bli nöjd!



Tack Amy för dina kloka ord och råd igår!


Plask plask

Idag anmälde jag Freja till simskola på segevångsbadet i sommar. Den 9-27 juli kl 10 mån-fre. Perfekt!!!

Får ungen badat så att hon storknar ;)

Hon har faktiskt själv frågat efter det. Ska bli kul och se om hon reder ut det!


Härligt tisdag

Vädret har varit fantastiskt idag! Imorse när vi gick till dagis kl 0830 var det 16 grader, klarblå himmel och solsken!

Det blev utan strumpor och på med vårskorna!

Påväg hem från dagis stannade vi och gungade. Viktor älskar det!


Kategori: barn med schysst sovstil

Såhär fann vi Freja igår när vi gick och la oss! Hihi knasunge!


Mästarna från Malmö - här är vi!

Igår vann Malmö mot syrianska med 2-0 men med tanke på hur många skott på mål dom hade så kunde det ha slutat 5-0 också!

Riktigt härligt iaf med seger och soffhäng med öl och jordnötter. Men framförallt sovandes barn ;)


Regnig söndag med massa fail!!

Söndagen skulle bli SÅ bra istället blev hela förmiddagen en enda stort failure!!

Cindy och kg hade bestämt att vi skulle till årets första loppis i folkets park för loppisfynd, lekplatshäng och fika på filt på gräsmattan.

Så blev det INTE!

Men men man kan inte få allt ;)

Vi blev iaf kändisar i Sydsvenskan haha även om man inte ser att det är vi hihi

Hade det inte regnat hade det varit en bra dag.

Freja var superduktig och gick från folketspark till värnhem. Fina fina unge!

Vi unnade oss fryst pizza och soffmys med film när vi kom hem!


Ljuvligt vår

Härligt med varmare väder! Ny kan man lättare underhålla barnen ute. I lördags blev det lite utomhusvistelse!

Barnen gillar det verkligen!
Vad hittade du på i helgen?


Klippte till

I lördags klippte jag Frejas lugg på egen begäran från henne själv :)

Plötsligt såg hon så stor ut!


Nya favoriten

Kan varmt rekommendera ALLA att köpa barnängens cremetvål med doft av vanilj och honung!

Ljuvlig är bara förnamnet!


Utedag i trädgården

Fredagen bjöd på fint väder så vi har minsann spenderat merparten av för och eftermiddagen i trädgården :) härligt!!


Duktiga Freja

Freja har verkligen blivit superduktig på att skriva.

Igår skrev hon detta!! Micke Cindy och Theo <3

Tycker att hon skriver riktigt fint :)

R är svårt att få till och B men vi jobbar på det :)


Killen med rätta stilen

Viktor är stöpt i samma form som sin syster ( och sin mamma). Dvs rena propellern i sängen!

Såhär hittades han igårkväll, och sen la jag honom rätt ;)

Viktor sover bra igen. Förkylningen gör sitt tror jag också. Igår somnade han 1930 och vaknade till vid 0315, men somnade om direkt och sov sen till kl 0845!!!! Galna unge!


Mr handyman

Bor man i hus så SKA man äga en högtryckstvätt. Det gör vi nu!

Inköpt på tretti.se. :) 795 kr inkl frakt bra pris

Johan har testkört den på trädäcket idag :)

Den är godkänd! Johan med ;)


Ett steg i rätt riktning



Jag har beställt och betalat mitt körkortstillstånd!
Ett steg i rätt riktning!

Men ändå tvekar jag på mig själv och mina förutsättningar för att lyckas ta körkort!
Men varför skulle inte jag lyckas?
Jag är ju mognare och klokare nu än för 12 år sedan!

Jag har själv valt denna gången.... jag vet hur mkt det hade underlättat för oss som familj!
Varför tvekar jag då?

Jopga av den jävla körläraren jag hade på Erikssons... som fick mig att känna mig helt värdelös... som själv var den som var värdelös!

Räknade ut att jag säkert redan har kört 50 lektioner.... förvisso för mer än 10 år sedan. Jag skrev in mig på erikssons trafikskola den 11/9 2000.... Hade varit coolt om jag hade mitt körkort innan den 11/9 2012.. då har det bara tagit 12 år HAHA

Jag hittade iaf min körkorts-cdrom när jag städade bland mina kartonger igår, så där har jag ju en del jag kan lära mig, sen har jag ju min iKörkorts-app på min Iphone!

Det löser sig.. eller hur?


This is me - all of me!

Min älskade vän Carolina Hansson gick för ett par år sedan (12 ;) ) en fotokurs och då frågade hon mig om jag ville ställa upp som modell för henne. Och det gjorde jag.

Jag ställde upp och lät mig fotograferas naken!
Inga porrbilder....

Fina, smakfulla bilder.. även om det är jag på bilden ;)

Men here you go...
This is me... all of me... 12 år sedan!



Älskar att hon gjort om fotot så att det ser ut som en målning istället!
Vad tycker ni??


Projekt två: Förrådet

Igår när Johan stack för att träna gick jag ut och började tömma förrådet!
Det var verkligen stora röjarhelgen denna helgen!

Iom att jag sorterade och fixade klädkammaren så behövdes det fixas i förrådet också, så vi kunde bli klara en gång för alla med allt vårt skit!

Det blir alltid värsta dominoeffekten när man sätter igång att plocka!


Hur som helst så plockade jag ut ALLA saker från förrådet igår. Och sen satte jag igång att sortera alla kartonger som stod där inne!

Hur roligt och gulligt det än må vara så rök en massa saker igår. Jag har ju samlat ALLA mina skrivböcker, arbeten osv sen jag gick i tredjeklass typ! Men ärligt vad ska man med det till? Så jag sorterade friskt och sparade en del, men långt ifrån allt.

Sorterade om lådorna så att nu ligger gamla foton i EN låda istället för utspritt i fyra. Jag slängde gamla fotoalbum á la expojkvänner!
Men jag hittade också en massa saker.... Massa foton på mig själv som Carro min vän tog på mig när hon pluggade på ett fotoprogram! :) Superkul.... kommer en bild sen ;)

Sen hittade jag faktiskt min B-uppsats i genusvetenskap! Jag trodde att jag föralltid hade mist den! Då jag trodde att jag sparat den på ett usb-minne innan jag blåste min dator, men insåg försent att det sparats som genvägar.... puts väck! Men igår hittade jag faktiskt orginalet... i pappersformat! WOOHOOO!!!
Jag har trots allt lagt ner MÅNGA timmar på det arbetet, så det var skönt att jag hittade den igen!

Hittade även lite MFF-relaterade prylar, så som ett diplom signerat självaste Hasse Borg från 2005, guldboken som Johan fick av mig i julklapp 2004 samt Svenska Mästarna 2004-lappen!!!

 

Jisses vad vi slet! Är fortfarande trött.

När jag satt och sorterade lådorna så började Johan att plocka ut den gamla inredningen och golvet från förrådet. Besiktningsmannen rekommenderade nämligen oss att plocka bort en gardrobe som täckte ventilationen samt golvet då det inte var lämpligt för förrådsutrymme!

Nu är hela vårt trädäck på framsidan fyllt med saker som ska slängas.... blir till att hyra skåpbil på fredag och köra skitet till tippen!

Men det är skönt att veta att vi nu har hyfsad bra ordning här hemma ;)
Nästa projekt blir till att lägg golv på vinden så att vi kan flytta upp alla kartongerna från förrådet till vinden!

Men en sak i taget!


Bildbevisen på klädkammaren




Såhär såg det ut i vår kaosklädkammare innan jag satte igång att rensa ut!

Plockade ut ALLT!




TOMT :) Tänk så mkt plats där ändå är där inne ;) haha
Nu ska det bli ordning!





Var som sagt på IKEA och köpte gardrobesinredning av märke Skubb! Passade vår klädkammare perfekt!
Nu ska alla skorna på plats, vinterkläder ner i en stor låda, och sen ska det sorteras friskt bland kläderna!

Det kanske kommer bilder sen på hur det ser ut nu!

Men det gamla byrån står nu i förrådet och vaggan likaså! Min gitarr och massa lampor och annat krimskrams som stod här inne är antingen slängt eller nerpackat i förrådet!

Är riktigt nöjd!


Ikea :)

Idag har vi äntligen varit på Ikea och köpt inredning till vår klädkammare!

När vi kom hem satte jag igång med en gång. Och är till 90% klar. De grejerna som står och skräpar i vårt sovrum nu är sånt som ska in i förrådet.

Men förrådet ska vi ta itu med imorgon, så det får stå kvar där det står så länge!

Före under och efterbilder kommer imorgon!

Bilden är på mig och Freja i bilen påväg till Ikea.


Där satt den!!!

Igår var jag på Swedbank stadion för första gången på över ett år! Det var ett kärt återseende :)

Bäst av allt var att jag fick gå gratis tillsammans med Sarah som ordnat biljetter till oss. Fick gå in som "media" och stod nere vid långsidan när hymnen sjöngs och spelarna kom in!

Satt på pressläktaren under matchen och var kräknervös under första halvlek. Men det lugnade ner sig i pausen då vi lyxade med kaffe och chocklad ;)

Det förlösande målet kom i 64e minuten av Daniel Larsson och fem minuter senare var det dags igen för Jimmy Durmaz att peta in tvåan!

Precis så rättvist är livet ibland när man blivit snuvad på en straff ;)

Firade segern med en redbull-vodka på O'learys efteråt tillsammans med Sarah och tre killar ;) (Johans polare hihi).

Flörta till mig gratis skjuts hem, så kl 2215 hade jag landat igen! Fyra timmar i det fria är ungefär vad en trött tvåbarnsmamma orkar med ;)


Härlig torsdag

Äntligen är det bättre väder igen!
Riktigt skönt var det imorse att gå till dagis med Freja.

Idag fick jag trevligt sällskap av min kollega Annette! Hade massa att prata om så tiden bara flög iväg!

Påväg till dagis i eftermiddags fann jag nedanstående plats. Så otroligt vackert! Man blir så lycklig av våren!


Hooked

Rumble någon???
Jag är hooked! Wordfeud och draw something i all ära men nu är det bara rumble som roar mig :)

Adda mig gärna, jag är hyfsat vass :)
Frumalmborg heter jag.


Nostalgi någon??

Freja fick ett kit med gör-det-själv-godis-halsband i påskpresent!

Gott och underhållande :)


Walk in and drive out!

Gick inom Värnhemstrafikskola när jag ändå passerade!

För 13900kr får man 30 körlektioner, teori, halka, riskettan och uppkörningen.

Frågade om intensiv och det kan man köra närsom. Då kör man dubbelpass varje dag mån-fre i minst två veckor.

Och med i deras paket får man inloggning så att man obegränsat hemifrån kan plugga teori!

Men först ska jag ansöka om körkortstillstånd och sen får vi ta och diskutera här hemma hur jag kan lägga upp det!

Men jag är verkligen mentalt redo för det här känner jag!!


Dagens mission

Efter dagislämningen tog jag mig upp till Triangeln för att hälsa på Cindy i butiken.

Det resulterade i en ny tungstav! Men strass! Classy-lady ju ;)

Viktor roade sig kungligt!
Det slutade regna efter lunch så jag gick faktiskt hem!


Splash & fun

Tur att barnen gillar regnet för jag gör då det inte!

När jag klädde på Freja alla regnkläddes vid dagishämtningen utbrast hon: åh vad kul mamma nu kan vi hoppa i ALLA pölar påväg hem! Du FÅR också mamma!

Mamman hoppade inte! Freja gjorde! I ALLA pölar, hon missade inte en enda!


Hur galet är inte det här?



Det är snart 6 år sedan jag började jobba på Scandic och då plockade jag ut min tungpiercing!

I förrgår hittade jag min stav och testade.. och jodå jag får igenom den...
Sjukaste!

Är lite sugen på att sätta i den igen... men måste skaffa mindre kulor då, har åttor på denna staven och dom är förstora för att ha, då jag är ovan vid den nu, och läspar som fan ;) Mindre sexigt haha

Får besöka min älskade vän Cindy som jobbar på India på Triangeln. Kanske ska investera i en ny stav...
Är du sugen på att pierca dig eller gillar fina och lite annorlunda smycken är India den perfekta butiken för dig.
Jag har alltid älskat India, långt innan jag kände Cindy!

Hade jag inte haft det jobbet har jag har så tror jag bannemej att jag hade haft massa piercingar och ännu fler tatueringar, men man kan inte få allt här i livet ;)


Sova när vi är döda, right?



Tröttast i stan - Anmäler mig!

Viktor genomgår just nu en utvecklingsfas utan dess like!
Jag är helt slut!
Det började i onsdagsnatt då vaknade han EN GÅNG i timmen! Han gallskrek och stod upp i sängen varje gång jag kom in til honom. I torsdags trodde jag att han bättrat sig, men då visade det sig att Johan inte hade kunnat somna så han hade varit vaken till 03, och under den tiden varit inne hos Viktor ett par gånger. Men jag vaknade först vid 04 då han vaknade och sen vaknade han igen kl 06.

I fredags natt vaknade han varannan timme.... och det är inte det att han vill upp eller äta, eller behöver ny blöja. Han gallskriker och ställer sig upp, men om man skyndar in och lägger honom ner innan han vaknar på riktigt så händer inget...för det är just det, han är inte vaken, det är som om han befinner sig i nått sömnstillstånd. Märkligt!

I lördags var det likadant... och i söndags... fast i söndags vaknade han bara var tredje timme.
Och i natt vaknade han 0015 men då hade jag inte somnat själv så det var lugnt, sen vaknade han vid 03 och sen vid 06, men somnar om och sov till 0830. Däremot drömde Freja mardrömmar och vägrade somna om, så när Viktor för en gångsskull sover hyfsat då tar Freja över stafettpinnen.
Hon höll mig vaken mellan 0345-0515... sådär pepp :/

Men men... så är det!

Minns att det var likadant med Freja när hon var 9-10 månader. Skillnaden är dock att Freja somnade inte om.. hon VÄGRADE. Henne fick man ta upp och sätta i hoppgungan kl 3 på natten för att hon skulle bli uttröttad. Viktor somnar åtminstone om med en gång även om han vaknar en gång i timmen.

Men vi är ändå lyckligt lottade, våra barn har sovit hela nättern sedan dom var 8 resp 5 veckor gamla, och sällan har dom bråkat om nätterna. Så det är bara till att härda ut, det vänder snart.


Tur det finns kaffe!


Handywomen I am!

Igår fick jag nog... länge länge länge har vi pratat om att vi skulle borra upp hyllor i Frejas rum. Enda sedan jag borrade upp hyllor i Viktors rum innan han ens var född.


Men igår fick jag nog och borrade upp tre hyllor i hennes rum, all on my own!
Jag är fan bäst ;)

Använde mig av borr, plugg, tumstock och vattenpass. Vem säger att kvinnor inte kan ;)

Freja blev supernöjd då hon utbrast: ÅH vad fint du har gjort mamma, nu är jag riktigt nöjd!







Nu är hennes rum ombonat och ordning och reda. Hon gillade det verkligen... för igår spenderade hon i princip hela kvällen vid sitt nya skrivbord :)

Bra resultat tycker jag!

Är mkt stolt över mig själv!
Kvinnor kan!


Uppdatering påskveckan!

Då min telefon inte velat som jag velat...eller snarare bloggappen har inte velat som jag har velat, så har jag inte bloggat på hela veckan!

Därför kör vi ett uppdateringsinlägg för veckan som gått!

I onsdags tog jag Freja ledigt från dagis då hennes kusiner och moster är hemma över påsken. Så i onsdags åkte vi till Leos för att leka av oss lite!

Det gick bra att ta sig dit. Tog bussen till värnhem och bytade där till 34an som stannar precis utanför Leos. (Vilket plötsligt fick mig att inse hur smidigt jag kan ta mig till hemmamatcherna!)

Viktor ÄLSKADE bollhavet! Och Freja lekte jättefint med Hanna, medans Matilda skaffade en annan lekkamrat ;)


  


Superkul var det. Leos är verkligen att rekommendera, mkt fräschare än alla de andra lekställena vi besökt,

I torsdags var det påskfest på dagis. Johan fick äran att lämna av påskkärringen på dagis medans jag passade på att ha dejt med mina kollegor på hotellet!


  


Sen i fredags kom kusin Hanna hem till oss vid 10-tiden. Och lyckan var total tycte Freja. Dom lekte så fint hela dagen tillsammans. Det var inte det minst jobbigt att ha ett barn till att ta hand om, snarare tvärtom, Freja och Hanna lekte jättefint på Frejas rum så vi märkte knappt att dom var hemma!

Sen i lördags var det påskmiddag hemma hos mina föräldrar tillsammans med min ena syster och barnen, min morbror och hans familj. Mysigt :) Det var även match för MFF. Men det kunde man varit utan. MFF blev våldtagna på hisingen med 5-0, så pratar vi inte mer om det ;)

Som alltid hemma hos mamma serverades massa god mat :)



Missade att fotografera huvudrätten som var fläskfile, potatisgratäng, rödvinssås och sallad...

  

I söndags var Johans föräldrar här men då fotograferade jag ingenting. Men vi hade mkt trevligt.
Vi bjöd på kasslergratäng och till efterrätt blev det chokladpudding med Kaluhagrädde, cocktailfrukter och rån!

Det har varit en påsk med massa god mat och trevligt sällskap precis som det ska vara!

Igår jobbade Johan och då roade jag mig med att fixa i Frejas rum, men det kommer i ett separat inlägg :)


Lösningen på dagens krock!!

Ska på påskmiddag hos mina föräldrar idag kl 14! Idag kl 14 möter MFF häcken!

Hur löser vi detta?
Har packat ner datorn, hdmikabeln och skapat konto på csports!

Här ska kollas fotboll!


Det blev som det blev....

....när det inte gick som det skulle!

Malmö ÄGDE matchen igår! Men dom fick inte hål på bubblan! Massor utav chanser fanns men det förblev chanser.

Ett poäng i premiären är iaf ett poäng mer än vad HIF fick med sig mot Peking ;)

Statistik och vinklar i all ära!! Man lägger fram det så att det gynnar en själv! 2004-0-0 i premiären-smguld! 2010-0-0 i premiären-smguld! 2012-0-0 i premiären-???

;)


Liten blev stor

Först var det att han ställde sig upp i sängen! Nu ställer han sig mot ALLT!

Och sedan i lördags har vi slutat att ge gröt till kvällsmat och istället börjat bjuda in honom till våra måltider!

Igår var det korv med bröd hemma hos Theokompisen :) och idag köttbullar och makaroner!

Och varenda liten makaron petade han i sig!

Duktiga killen!


Ett år, redan!

Igår var det faktiskt ett år sedan jag gick på föräldraledighet!
Viktor är dock inte född förens siste juni, men pga foglossningarna klarade jag inte att jobba längre än till v 30.

Sanslöst att man har varit ledig i ett helt år!
Och än har man lite ledighet kvar!

Börjar jobba om 153 dagar, så jag behöver ju inte stressa ihjäl mig ;)

Ska ju njuta hela sommaren först!

LOVELY!
Men börjar lite smått längta tillbaka till jobb nu, så det kommer bli perfekt när jag börjar jobba i september!

Kommer säkert bli som efter Freja! Hon började också i augusti, så Viktor kommer ju vara 14 månader när han börjar, och det gick kanonbra med Freja!

Men ändå helt ofattbart att han snart blir ett år och att Freja blir fyra år!


INGEN himmel är så blå som MIN!!!!

Idag smäller det! alsvenskpreimär för MFF! starten på det som ska sluta i SM-guld 2012!!!!


RSS 2.0