Dag 5 - en gammal bild



Bilden är på Segevång. Tagen 1960.
Villaområdet i främre delen av bilden är området Rostorp, dessa husen är äldre. Byggda från 1920-1950 ca. Men fyra och niovåningshusen i bakre delen av fotot byggdes 1960.

Segekarusellen och Inre ringvägen va ännu inte byggt vid den här tidpunkten.
På marken längst upp till höger på fotot ligger idag det Scandichotell som jag jobbar på. Men det byggdes först 1968.

Längst upp till vänster på bilden ser man motorvägen mellan Lund och Malmö. Det var faktiskt Sveriges första motorväg. Den byggdes 1953.

Den väg som går till höger på bilden från villa området förbi höghusen är Kronetorpsgatan. Där bodde vi innan vi flyttade till vårt nuvarande hus. Vår kära granne (som dessvärre har gått bort nu) berättade att dom flyttade in i huset när det var nybyggt. Och deras dotter som 8 år gammal då var inne hos sin kompis som bodde i 9våningshuset för att åka hiss. Det var nämligen första gången som hon sett/åkt en hiss. I 4våningshuset som vi bodde i fanns det ingen hiss.

Men visst är det häftigt att tänka tillbaka på det som har varit, och samtidigt förundras över vilken frammarsch utvecklingen har gjort de senaste 100 åren.

Hiss, en sådan sak som vi tar förgivet idag var världens succé när dessa husen byggdes 1960.

Jag skulle kunna skriva hur mkt som helst om det här... jag älskar nämligen att titta på gamla foton, speciellt från Malmö.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0