Gårdagens middag: Pasta med Champinjoner, sparris och prosciutto
Portioner: 4
Tillagningstid: 20 minuter
förberedelse: 5 minuter
ProPoints: 10
******
4 portioner pasta typ Spagetti till ni blir mätta
200 gram färska champinjoner
200 gram zuccini
200 gram sparris
2 st rödlökar
2 tsk olja
1 dl creme fraich lätt max 15%
1 st citron, skal och saft
3 msk riven parmesan
8 skivor lufttorkad parmaskinka
Klyfta lök och champinjoner, skär squash i stavar och sparrisen i 2 cm långa bitar. Koka pastan. Hetta upp oljan i en kastrull, fräs alla grönsaker, utom citronen, sakta i 5 minuter, tillsätt citron och låt det koka någon minut. Vispa ner fraiche och vänd i ost och pasta, smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp på tallrikar och toppa med den lufttorkade skinkan. Tips: Uteslut skinkan för att få en vegetarisk rätt.
*****
Tycker man att det blir för lite kött med parmaskinkan så kan man även tillsätta knaperstekt bacon. Det gjorde vi. Men jag hade så många points över, det var därför.