Gårdagens middag: Pasta med Champinjoner, sparris och prosciutto

Portioner: 4
Tillagningstid: 20 minuter
förberedelse: 5 minuter
ProPoints: 10
******
4 portioner pasta typ Spagetti till ni blir mätta
200 gram färska champinjoner
200 gram zuccini
200 gram sparris
2 st rödlökar
2 tsk olja
1 dl creme fraich lätt max 15%
1 st citron, skal och saft
3 msk riven parmesan
8 skivor lufttorkad parmaskinka


Klyfta lök och champinjoner, skär squash i stavar och sparrisen i 2 cm långa bitar. Koka pastan. Hetta upp oljan i en kastrull, fräs alla grönsaker, utom citronen, sakta i 5 minuter, tillsätt citron och låt det koka någon minut. Vispa ner fraiche och vänd i ost och pasta, smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp på tallrikar och toppa med den lufttorkade skinkan. Tips: Uteslut skinkan för att få en vegetarisk rätt.

*****

Tycker man att det blir för lite kött med parmaskinkan så kan man även tillsätta knaperstekt bacon. Det gjorde vi. Men jag hade så många points över, det var därför.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0