Gårdagens middag: Köttfärslimpa med kokt potatis
Portioner: 4
förberedelse: 15 minuter
Tillagning: 40 minuter
ProPoints: 10
******
500 gram nötfärs
½ dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
1½ msk potatismjöl
1 ägg
1 portion potatis tills du är mätt
1 påse brunsås (pulver)
1 dl mjölk till såsen
2 dl vatten till såsen
8 skivor rökt påläggsskinka
2 dl ost
Soja
Blanda färsen, ägg, potatismjöl och vitlök. Dela smeten på två, gör en limpa av en del. Dela skinkan och fördela över köttfärslimpan, lägg sedan på osten på skinkan, lite snyggt i mitten. Baka över skinkan och osten med resten av köttfärsen. Pensla limpan med sojan och strö över lite ost. Tillagas i ugnen på 200 grader i 40 minuter.
Serveras med brunsås, potatis och sallad.
****
Fantastiskt gott är det! En riktigt hit!
Kan ju fyllas med precis vad som helst. Fetaost, oliver, torkade tomater..... Fantasin sätter gränser!