Dagens middag: Fyllda paprikor med ris

Portioner: 3/6
förberedelse: 10 min
Tillagning: 25 minuter
ProPoints: 11,5 (2 paprikor per person) 6 (1 paprika per person)

*****

6 paprikor (röda och gula)
500 gram nötfärs 10%
3 dl kokt ris
2 dl majs
1 påse tacokrydda
6 msk 10% ost
2 tsk flytande margarin

*****

Skär bort toppen på paprikorna och gröp ur dom och kanske skär bort "knopparna" i botten på paprikorna så att dom kan stå stabilt i en ugnsfastform sen. Stek köttfärsen och krydda med tacokryddan. Tilsätt sedan majsen och riset. (har du inte färdigkokt ris hemma i kylen sen tidigare middagar så koka upp så att du har 3 dl färdigkokt ris).

Fördela sedan röran i paprikorna och strö över 1 msk ost per paprika.
Gratinera sedan i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Servera med en grönsallad.

*****


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0