Viktminskningstips: Så klarar du julen

Viktväktarna hade själv lagt upp en lista över tips som kan hjälpa oss nu under julen.
Så jag lägger upp den här, som dagens viktminskningstips.

1 Ät alltid en nyttig middag innan du går på julfest.
2 Ta med dig nyttig mat när du går på knytkalas.
3 Om det bjuds på plockmat, välj två eller tre av dina favoriter och lägg dem på en liten tallrik, eller ännu hellre på en servett. Gå sedan bort från serveringsbordet. När du är klar slänger du servetten eller ställer tallriken i köket. Undvik stora tallrikar.
4 Vid buffé, täck större delen av tallriken med grönsaker och frukt så att det bara finns lite plats kvar för kaloririka huvudrätter.
5 Var särskilt försiktig när du redan har dåligt samvete för att du har ätit för mycket. Att du till exempel kommer av dig under lunchen ger dig inte fritt fram att vräka i dig mat hela dagen. Kom ihåg: en måltid är en måltid, en dag är en dag.
6 Om du bestämmer dig för att dricka drinkar en kväll bör du hålla dig till en eller två. Drick dock inte varje kväll och se till att göra kloka val: 2 dl gin & tonic innehåller 155 kalorier medan samma mängd jordgubbsdaiquiri innehåller hela 450 kalorier.
7 När du dricker, växla mellan alkoholhaltiga och alkoholfria, kalorifria drycker som smaksatt mineralvatten. Eller drick vitt vin blandat med kolsyrat vatten.
8 Drick extra mycket vatten för att driva ut överskottet av natrium som du får av kraftiga måltider.
9 Oavsett hur stressad du är, se till att avsätta tid för en nyttig frukost. Ett sunt morgonmål hjälper dig att kontrollera sötsuget senare under dagen.
10 Om kakor och bakverk är din akilleshäl kan du ordna ett kakkalas. Be varje gäst ta med en sats av sina favoritkakor och dela sedan kakorna bland er. På så vis får familjen ett helt utbud av kakor utan att behöva baka några stora mängder.
11 Ställ nyttiga mellanmål längst fram i kylskåpet och skafferiet som du väljer före du ger dig på onyttigheterna bakom.
12 Våga vägra köpt julgodis och köpta julkakor! Vad spelar det för roll om förpackningarna är röda och gröna? Med alla era hemgjorda godsaker kommer de inte att behövas.
13 Effektivisera handlingsrundorna genom att förbereda listor över de ingredienser du behöver för att kunna laga enkla, snabba måltider under veckan. På så sätt har du alternativ till färdigmat och hämtmat när du är för upptagen för att lägga mer tid på matlagning.
14 Att handla online är ett utmärkt sätt att spara tid men innebär även att du förlorar den motion du hade fått av att gå runt i affärer. Du kan kompensera för detta genom att räkna ut hur mycket tid du har sparat (kanske 15 minut per julklapp) och sedan öka veckans kardiovaskulära träning med lika lång tid.
15 Under veckor då du äter mer än vanligt kan du öka inslaget av styrketräning i träningsprogrammet. När du bygger muskler fortsätter kroppen att bränna kalorier även under vila.
16 Önska dig hälsorelaterade julklappar i år som kan ge dig ett nyttigare nytt år.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0