Viktminskningstips 13: Peppa dig själv till framgång

Peppa dig själv till framgång.

Människan är expert på att vara negativ, det är alltid lättare att se det man misslyckats med istället för att se vad man verkligen har lyckats med.

Man ska vara stolt över sig själv för varje gram man tappar, många gram blir kilo på lång sikt.

Tappar du 1 gram varje vecka i 6 månader så blir det 2,6 kg på 6 månader vilket på ett år innebär 5,2 kg.

Och 1 gram klarar vem som helst att gå ner i veckan! Tänk då om man går ner 0,5 kg i veckan, det blir 13 kg på ett halvår vilket då såklart blir 26 kilo på ett år.

Och satsar man stenhårt och kan snitta 0,9 kg i veckan så har du på 6 månader tappat 23,4 kg vilket på ett år blir otroliga 46,8 kg.

GALET! Eller hur…..

Så man ska vara tacksam och stolt över varje gram man tappat. Så om vågen inte visar det du vill vecka efter vecka så räkna ut din snittminskning.

Det är inte bara vågen som är mätbar framgång, glöm inte måttbandet! När vågen står still så försvinner oftast ändå centimetrarna! 

Och så sätter man som jag skrivit om tidigare REALISTISKA DELMÅL och stävar efter varje litet mål istället för att kolla på slutet.

Gunde Svahn sa under sin toppkarriär: Sätt många delmål, då vinner du ofta!

För visst tycker vi alla att det är roligare att vinna än att förlora, så därför blir det ett positiv våg om man sätter realistiska mål som man KAN uppnå, uppnår dom och sätter nya mål... för har man uppnått ett mål blir man ju glad och peppad att lyckas igen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0