Viktminskningstips 12: Informera omgivningen

Berätta för dina vänner och familj att du försöker gå ner i vikt.

Man får lov att tacka nej till en kaka till kaffet.

Man kanske inte alltid kan begära att andra ska välja bort kakan när man själv gör det, men man kan åtminstone tala om det för andra så att dom själv kan välja hur dom vill hantera situationen.

Man kan också ta med sig nyttigt tilltugg när man går bort så att man inte lockas att äta det som serveras där.

Man får även fråga värdinnan/värden vid en middagsbjudning vad maten innehåller och hur maten är lagad så att man kan räkna ut hur mkt man bör eller kan äta av det som serveras. Det är inte ofint!

Det är mer ofint att göra sig själv otjänsten att äta något som inte är bra för dig.

Man kan äta borta utan problem, man väljer ju oftast själv vad som läggs upp på tallriken! Ta då mer sallad och mindre av det som verkar vara fett. Man kan äta allt, men i lagom mängd!

Även nu till jul kan man klara sig från fäller genom att välja att äta nötter och apelsiner, clementiner och dadlar istället för Alladinchoklad! Du kan köpa med dig julmust light om du nu vill dricka julmust. välj en light öl/ljusare öl typ corona istället för den mörka/tunga julölen.

Hoppa över ålen och ät två skivor skinka extra istället!

Det finns alltid magrare varianter av allting, mer eller mindre. Ta med dig det dit du ska om du inte vill äta det som serveras... vem vet, de andra kanske hellre äter dina alternativ ;)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0