Veckans magbild



När jag står upp och lyfter magen som jag gör på bilden så syns magen tydligt men när jag ligger ner så syns det inte. Men vissa dagar känner jag mig gigantisk och alla kläder spänner.

Jag är för tidigt i graviditeten för att gravidkläder skall sitta bra, och för långt gången för att mina vanliga kläder skall sitta skönt.... minns denna mellantiden från graviditeten med dottern också... lite dryg... men det blir ju bättre.


Nyttig som få....

Jag minns väl när jag väntade min dotter då levde jag på fruktsallad, keso och riskakor till frukost i flera månader. Mumsigt, fräscht och lagom milda smaker. :)

Har nu i tre dagar ätit fruktsallad och skorpor till frukost. Känns bra, då vet man att man får i sig massa vitaminer varje morgon.

I slutet av graviditeten med dottern fick jag även dille på frysta jordgubbar! svalkande, innehållandes mkt järn och så släckte det törsten, ville undvika att dricka så mkt vatten då jag samlade på mig vätska som en kamel! :/

Gick dock bara upp 9,5 kg när jag väntade dottern, och hoppas på detsamma den här gången... men då vill det till att man skärper sig och inte ger efter på alla de där cravingsattackerna al a chips, jordnöttsringar, choklad, godis, glass osv.

Jag planerar att börja simma iaf en gång i veckan och sen komma igång med min wii-träning igen... finns ju low-intensiva pass man kan välja.... Och sen när våren närmar sig igen är det ju promenader så mkt som man orkar.

Gick på vattenjympa när jag väntade dottern också, och det vill jag hemskt gärna göra igen, det var SÅ skönt!

Hur går det för er??


207..... counting down!

Du är i vecka 11.
Du har gått 10 fulla veckor och 2 fulla dagar (v10+2).
Du är i 2:a kalendermånaden.
Du är i 3:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Tis 14 jun 2011
Du har 207 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen: Det syns fortfarande inte att du är gravid, men du kan känna det mycket tydligt. Den trötthet som många känner är ett tecken på att man ska ta det lugnt. Vissa kan känna sig svimfärdiga om de tvingas stå upp en längre tid, till exempel på bussen. Det beror på att blodtrycket är lägre.

Fostret: Huvudet är nu rundare och ögonlocken är tydligare, de har redan öppnats och kan slutas vid beröring. Händerna kan också stängas vid beröring. Nu är fostrets alla viktiga organ i stort sett färdiga och ska bara växa i storlek. Ännu kan du inte känna att fostret rör sig, men vid ett ultraljud kan man se rörelser.

Enligt den kinesiska befruktningskalendern så är det en POJKE vi väntar. fast jag tror att det är en tjej. Men man vet ju aldrig.


Vecka 11

Tänk nu kan man snart andas ut, fast jag är inte orolig för att något skall gå fel.
Men vecka 12 känns magiskt!

Vecka 12 innebär också en vecka närmre KUBtest och inskrivning :)

Spännande värre!


Otroligt men sant!

Idag för första gången i mitt liv, så somnade jag i badkaret.
Skulle bara hoppa ner i ett bad och värma mig då jag fortfarande var frusen efter lite höststädning utomhus.

Kände att ögonlocken vart tunga, så jag blundade... och somnade!
Vaknade efter en halvtimme.... av att jag fick vatten i munnen!

Graviditetskoman är ett faktum!


Gårdagens besök på Curakliniken



Här har ni vår lilla bebis.
Vecka 9 är jag i.

Besöket på Curakliniken gick toppen.
Blodvärdet låg på 139
Blodtrycket på 120/65

Inbokat både inskrivning och KUBtest den 14 december.
ska upp på UMAS innan KUBtestet den 1 dec eller 6 dec och lämna blodprovet som sedan ska kompleteras med ultraljudet. Känns bra. Jag är inte ett dugg orolig för att vi ska få ett negativt besked, utan ser det mer som ett extra ultraljud.

Nu har man något att se framemot... spännande, nu är man på gång liksom.

Fick BF satt till min mammas födelsedag. 14 juni 2011.
Häftigt!


Måndag då är det ÄNTLIGEN dags

På måndag kl 0915 är det då äntligen dags för det vaginala ultraljudet.

Märklig känsla att vara gravid nu. När jag var gravid med dottern i vecka 9 så visste jag knappt att jag var gravid, än mindre hade jag graviditetssymptom. Men nu har man ju planerat det och vetat om graviditeten långt innan det faktiskt visade positivt.

Så nu känner man sig höggravid....

Ska iaf bli mycket intressant och få veta exakt hur långt gången man är, och säkerställa att där bara är en bebis där inne....

Med tanke på hur stor min mage är redan nu så är man ju lite fundersam på hur många där är där inne. Men samtidigt så är jag inte alls oroad över att där skulle vara mer än en. Vi har nämligen inga som helst tvilling eller trilling gener i våra släkter, på nåt av hållen.

Min kusin fick däremot tvillingar i somras, och min andra kusin väntade tvillingar som dessvärre dog båda två redan i magen. Men närmre än så kommer det inte i den genpoolen.

Men vi får väl se... mirakel har ju skett förr!

Jag återkom på måndagkväll!!!


Sjukligt illamående!

Igår hade jag en katastrofdag... mådde så sjukligt illa att jag var tvungen att gå hem från jobb vi 13-tiden.
Från kl 10-13 kämpade jag emot det, men det kändes som jag tuggade om hela tiden... rapade och kändes som jag skulle kräkas vilken sekund som helst.

Kvittade vad jag gjorde.

Kl 13 gav jag upp och cykla hem.
Somnade typ 1315 och sov till kl 1615. SÅ skönt.

Vaknade dock med illamående.

Men då jag har världens finaste man så åkte han och hämtade dottern på dagis så att jag slapp stiga upp och gå ut. Vid 17-tiden massade jag mig upp och städade lite i köket, fixade middag och så åt vi när dom kom hem. Illamåendet försvann.

Men jag tvärslocknade efter Grey´s.

Imorse mådde jag bra, och har mått bra hela dagen, som tur är!


RSS 2.0