Fotboll ska ses ute

Igår kollade vi Gais-MFF på datorn, ute på altanen. Fantastiskt. Malmö vann dessutom matchen med 2-3!!! Lite jobbigt var det korta stunder då Gais ledde och vi insåg att grannen är göteborgska ;)


Låt sommaren börja

Vaknade upp till sol och fågelkvitter! Underbart. Strålande solsken igår också. Vi var ute hela dagen vilket resulterade i att Freja vägra somna innan kl 22 för det var för ljust och Viktor tvärdäckade kl 1840. Tänk så olika solen påverkar en. 25 grader imorse kl 8. Blir en bra dag off med!


Vardagslyx

Viktor är nattad av mig och Johan läser saga för Freja nu. Då passar jag på att kasta mig i soffan på altanen och njuter av kvällen och ljudet av grannarna som bygger! Trevlig lördagskväll allesammans.


Köra pausa köra pausa

Sådär ja, dagen lektion avslutad. Gick bra. Körde stadkörning och lite motorväg, dagens övning följa skyltar, byta körfält och planera sin körning. Nu har min lärare semester så nästa lektion är den 14 augusti. Så nu ska jag plugga plugga plugga. För när jag kommer tillbaka har jag lovat att jag ska vara klar med teorin. Min lärare ska idag boka in mig på uppkörning och uppskrivning i slutet på september. Jag har fyra moment kvar av introduktionen sen är det finlir de sista lektionerna, därför oerhört viktigt att jag är klar med teorin tills fen 14 augusti! Nu kör vi 


Måndagens tidsfördriv

Tio första:
Första bästa kompis: Anna Augirre
Första bil: Har ingen bil än, men ett körkort på gång, alltid nåt
Första kärlek:
Tommy Nilsson... jupp han hette så... sjöng alltid Tommy tycker om mig ;) för det gjorde han faktiskt!
Första husdjur: som var mitt, min kanin Hoppsan. Men annars var det familjens golden, Cindy!
Första semester: det kommer man ju inte ihåg.... men första gången jag åkte utomlands med mina föräldrar var 1991, då åkte vi till Ungern 3 veckor.
Första jobb: Sommarjobb på McDonald´s genom ung i sommar, sjukt roligt!
Första köpta skiva:
singel.... Always med Bon Jovi =)
Första riktiga kärlek: Johan så klart, mannen i mitt liv!
Första piercing: Öronen... sen har det blivit ett par till efter det... med dom är borta nu!
Första konsert: Mora träsk när jag var liten... minns inte vilken ålder!

Nio senaste:
Senaste alkoholdrycken:
En iskall Schöfferhofer för nån dagar sedan
Senaste bilfärd: När jag körde mig själv hem efter körlektionen i fredags.
Senaste filmen du såg:Taledega nights the ballad of Ricky Bobby
Senaste ringda telefonsamtal: till Johan igår förmiddags.
Senaste badet: i badkaret för nån vecka sedan
Senast spelade cd: lnge sedan man spelade skivor, använder bara spotify
Senaste kyss: kl 09 när mannen gick till jobb
Senaste måltiden: frukost bestående av en smoothie

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar: Jajamensan! Rickard var ju min bal-date, det får man väl räkna som en date ;)
Blivit raggad på av bra kompis flickvän/pojkvän: Ja
Blivit kär vid första ögonkastet: Jajamensan!
Fastnad med blicken i någons urringning: Jupp... tror att vi tjejer är mer bröstfixerade än någon kille faktiskt!
Fått ditt hjärta krossat:
Jupp! O rastade 10 kilo på en vecka....
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Absolut inte!
Haft ett one night stand: Been there, done that, got the t-shirt.... men om jag ska vara ärlig så har jag iaf känt mina one-night-stands killar! (fast jag vet inte om det räknas som one-night-stands eftersom det oftast har blivit nån gång igen...)
Busringt till någon: Jupp, det var ju det roligaste som fanns när man var yngre: Hej, är det Storm på stora nygatan? Ja! Håll då i hatten HAHAHA

Sju saker du har på dig just nu:
Byxor, linne, Bh, Trosor, vigselring och förlovningsring

Sex saker du gjort idag 
Bytat blöja
ätit frukost
druckit kaffe
bloggat
ätit lunch
Spelat spel på mobilen

Fem favoritsaker utan rangordning:
Min underbara familj
Malmö FF
Vårt hus
Min iphone
Min ASUS-dator
 
 Fyra personer du skulle kunna berätta allt för utan rangordning:
Johan
Mamma
Amy
Cindy
 
Tre val:
Blått eller rött: svårt val...beror på om det gäller kläder eller politik! Men favoritfärgen är röd
Sommar eller vinter: Sommar
Choklad eller chips: Choklad

Två saker du vill göra innan du dör:
Leva livet till det yttersta med min familj!
Besöka alla huvudstäder i Europa

En önskan:
Just nu: Bli klar med mitt körkort
 
 

Väluppfostrad eller vad?!?

Igår ville Freja kolla film och mysa. Hon fick själv välja film. Vad väljer hon? Malmö läktaren 2004 ;) Forza Malmö! Let's Do that again! Mot sm-guld 2012!


Dagens biltjuv

Halkan igår. Apnervös när jag åkte dit men bestämde mig bara för att göra som jag blev tillsagd och ombedd. Ändå blev jag dagens biltjuv ;) detta för att jag efter första kurvan på halt underlag i 50 fick parkera och diskutera upplevelsen. Det var när jag i min adrenalinkick skulle köra ifrån parkeringen som det hände! Efter tre meter från parkeringen reagerade jag på att något plingade i bilen. Jag kollade runt och försökte komma på vad som var fel. Insåg att det var parkeringsbromsen som jag glömt att lossa. Kollade för en sekund ner på handbromsen och lossade den. Kollar upp och är en sekund från att köra rakt in i ett recke. Läraren vrålar i radion: Kim kolla rakt fram!!!! Jag rattar till höger i full kraft. Vilket resulterade i att jag kom åt både blinkers och vindrutetorkare. Rena diskoteket i bilen där för ett sekunder. Living the rock n' roll- style som min man skulle uttryckt det ;) Efter detta hjärnsläpp, som Såklart berodde på att klockan var 0730 och jag varit uppe sen 0525 utan varken frukost eller kaffe, så flöt resten på galant. Blev godkänd och känner mig helnöjd. Nu känns det som om man är nära slutet på den här resan. Gjorde ju aldrig halkan för 12 år sedan, så jag har ju kommit längre nu!!! Heja mig!


Så går det när man inte har körkort!

Klockan ringde 0525! Inhumant! Halkkörning idag. Spännande OCH nervöst. 0640 ska vi ses på bilskolan och här står jag nu vid busshållsplatsen och klockan är 0557. Går en buss 0619 också men då är jag på värnhem kl 0634, och då har jag bara 6 min på mig att ta mig bort till bilskolan. Jag hatar att stressa. Så här står jag då nu, vaken, innan tuppen! Så går det när man inte har körkort! Önska mig lycka till idag!


Kan själv

Idag fick Viktor äta sin lunch själv för första gången. Både gaffel och sked användes. Ibland smög handen sig dit men annars lyckades han peta i sig maten utan större bekymmer. Han var djupt koncentrerad iaf! Dags att lära sig nu, på dagis har dom inte tid att mata alla! Heja Viktor!


Slutplanering av körkortet

Igår gjorde jag och min lärare tillsammans med receptionisten på bilskolan den slutliga planen för min körning.
Det känns oerhört bra.
 
Som det ser ut så kommer jag köra dubbellektion idag, den 18 och 19 juli sen har jag en paus till den 14 augusti då min lärare har semester. Och under denna tiden ska jag traggla teori utav bara helvete ;)
 
Sen kör jag enkellektion den 14 och 15 augusti, och sen blir det dubbellektioner den 27 och den 29 augusti. Och därefter har jag dubbellektioner den 3-4 september på kvällen och sen dubbel den 11-12 september.
 
Uppkörning och uppskrivning blir antagligen den veckan, i mitten av september.
Igår avslutade jag iaf delen om enkelriktade gator, och detta avslutades i mina kvarter, så efter lektionen sa min lärare till mig att jag kunde köra hem mig själv :)
 
Det kändes stort och spännande att få köra hem. Roligt var också att körningen gick mkt mkt bra, eftersom jag kände till alla gatorna och alla "fallgropar". Så när vi kom till sporthallen svängde jag vänster och sen höger direkt in på simrisbanvägen och på så sätt undvek jag ett vägarbete och ett rödljus!
 
Min lärare blev mäkta stolt över mig, min planering, placering och körning.
Jag blev lika stolt! Heja mig!
 
Ikväll blir det cirkulationsplatser, min största skräck.. men det är bara till att ta tjuren vid hornen!
 
 

Sju veckor kvar

Nu är det "bara" sju veckor kvar tills jag ska tillbaka till verkligheten. Helt ofattbart. Jag gick på ledighet den 1 april 2011 med djävulska foglossningar. Den 27 augusti 2012 sitter jag där igen bakom mitt skrivbord på Scandic Segevång. 514 dagar har jag varit föräldraledig när jag tar på mig uniformen som blir konferenschefen Kim igen. Galet! Det är blandade känslor. Aldrig mer ledig på detta viset! Aldrig mer gravid. Men jag ser framemot rutinerna och jag ser framemot att få en rytm i vardagen. Jag börjar bli uttråkad nu. Absolut inte otacksam, men det är dags nu. Men vad hände med det gångna året? Hur kunde det hå SÅ fort?? Den 22 Augusti ska Viktor skolas in. Han ska börja på dagis!!! Min bebis?!? Jag är ändå inget stort fan av bebisar, tycker det är roligare när det börjar hända grejer som nu. Men ändå. Freja fyra år... Tjohej! Vad hände där! Jag är glad och tacksam för all tid jag fått med mina barn men det känns lite konstigt att man ska börja jobba. Men det tar väl nån vecka sen är man inne i det kugghjulet också!


Solig söndag vs molnig måndag

Igår var det jättefint väder och vi spenderade merparten av dagen hemma hos mina föräldrar och då var poolen ett gjutet tillhåll! Idag är det moln moln och åter moln. Vart tar sommaren vägen???


Ett litet klipp

Superblond, lugg, uppklippt, urtunnat och jag är nöjd! Vad tycker ni?


Prinsessan

Idag är Freja iväg på sitt första utklädnadskalas. Prinsessa blev det som vann efter hård konkurrens av läkare och påskkärring :)


Närmar sig slutet

Nu är tre veckors intensivkörning till enda. Utfallet blev inte riktigt som jag trott, även om jag inte riktigt vet vad jag trodde. I tisdags tog jag mig an stadskörning. Och lektionen på 80 minuter var en enda lång plåga. Jag var så sjukt nervös och stirrig så att det gick skitdåligt! Efter lektionen frågar min lärare mig när jag har halkan. När jag svarar på fredag säger han: ojdå! #fail Detta resulterade i att vi i torsdags innan lektionen flyttade min halka till nästa fredag istället, fredagen den 13e :) Men när jag på torsdagen körde stadskörningen för tredje gången gick det skitbra. Jag hade koll och kände mig riktigt bra. Då säger min lärare att jag nog ändå hade klarat halkan som igår iaf. Men det känns faktiskt bättre att köra den på fredag istället. Vi har även diskuterat hur många lektioner till jag ska ta och min lärare sa 20, Max. Så jag har bokat in 10 ;) Stressen kommer lite nu då min lärare går på semester den 21 juli och kommer tillbaka i mitten på augusti. Så min sista lektion är den 18 juli och sen kör jag igen den 14 augusti :/ MEN min lärare tror det kan vara av godo att pausa lite med körningen så att det hinner landa och att jag under denna pausen toktragglar teori. Och att vi siktar på uppkörning och uppskrivning i september. Han tyckte absolut inte att vi skulle dra ut på det, utan att vi skulle försöka hitta två dagar i veckan efter semestern så att jag blir klar. För jag har inte mkt kvar nu. Så mkt hänger på mig! Jag får helt enkelt tuffa till mig, börja våga mer utan att utsätt mig och andra för fara och plugga så in i helvete så att alla regler osv sitter den 14 augusti! Måste medge att jag känner mig mindre stressad och pressad nu när jag vet att jag har iaf ytterligare två månader på mig att sätta det här!


Projekt balkong avslutat

Efter att i tre år ha sagt att vi ska byta ut golvet på vår balkong har vi nu ÄNTLIGEN gjort det. Bra gick det med! Utan att vi blev riktiga ovänner ;) Nästa sommarprojekt kommer bestå av köpa nya möbler till balkongen, en markiss, blommor och att köpa en platt-tv på arm så att vi kan vinkla ut tvn på kvällarna och sitta på balkongen och titta :) Plötsligt ser jag redan fram emot nästa sommar!


Kör-rapport

Det går sannerligen framåt!
Sista veckan med intensivkörning och jag håller tidsramen.
 
Min bilskolelärare tror och hoppas att vi kan boka in både uppskrivning och uppkörning innan han går på semester den 21 juli. Sen tror Mirsad dock inte att det blir uppkörning förens i augusti med tanke på väntetiderna just nu.
 
Så därför kommer jag antagligen att köra en gång i veckan fram tills dess på kvällstid. För att hålla körningen uppe och igång fram till uppkörningen.
 
Men det känns bra. Det är bara teorin som går lite trögt nu. Jag är fast på repetitionstesterna, men så är det också, där samlas alla frågor jag inte har sett och alla frågor jag har haft svårt för. Så det är bara att taggla på. Förr eller senare sitter det!
 
En sak som är fantastiskt är att Mirsad talade om för mig att min körskolelärare från Erikssons som jag hade för 12 år sedan är den värsta och sämsta läraren i hela branschen . Han jobbar dock inte längre som bilskolelärare, utan är nu verksam på trafikverket och håller ibland i uppkörningarna.
 
LORD HAVE MERCY ON MY SOUL!! Måtte han inte ansvara för min uppkörning för då dör jag!
 
Idag körde vi 70-landsväg och jag fick testa att panikabromsa... vilken adrenalinkick.
Det är det enda som testas på halkan, som jag ska köra på fredag. Allting annat är ju en bedömningssak, dvs inget som krävs utan något man ska öka förståelse för.
 
Jag ser framemot halkan, det ska bli spännande.
I fredags hade jag riskettan på bilskolan, en del som tillsammans med halkan innefattar den numera riskutbildningen som krävs för att man ska få göra uppkörningen.
 
Det var en intressant utbildning, handlade om droger, alkohol, trötthet och riskerna i trafiken.
 
Imorgon ska vi köra stadstrafik, körfältsbyten och annat smått och gott. Så håller er inne imorgon Malmöbor.. kl 0930 kör jag ifrån Värnhem ;)
 

Viktor 1 år

 
I lördags blev Viktor 1 år. Liten blev stor.
Och samma fråga som alltid dyker upp: Vart tog tiden vägen??
 
Morgonen började med presentöppning såklart.
 
Han fick två pyjamaser, ett par byxor, en tröja, 5 par strumpor, ett 7-pack med bilar/helikoptrar/flygplan, två böckor och en sittpuff med Nalle Puh på.
 
Nöjd kille!
 
Dagen spederades på ett soligt och varmt Tosselilla tillsammans med farmor, farfar, faster och farbror. Det blev mjukglasspremiär istället för tårta. Men det gick lika bra det.
 
Fick även åkt två karuseller :)
 
Freja älskar Tosselilla så hon lekte för lillebror också!
 
 
Vicke fick allt man kan önska sig av sin födelsedag: Fint väder, trevligt sällskap och god mat!
 
Lille plutten... 1 år... som tiden går!
 

RSS 2.0