Frågestund - del 2 svaren

Ännu lite frågor har ramlat in, och eftersom Mia tog sig den härliga friheten att ställa mer än en fråga, så passar jag på att svara på dom i ett eget inlägg.

Men ni andra får gärna ställa frågor också, kom igen nu!

Mias frågor: Om victor hade blivit en flicka, vilket namn tror du att ni hade valt då? Tror du på andar? Har du varit med om något övernaturligt?

Svar:
Om Viktor hade blivit en tjej hade han hetat Alma. Efter många vänder där vi hade Stella, Alma, Velma och Flora som namnförslag enades vi till sist för Alma. Och vi trodde ju verkligen att det skulle bli en Alma. En Alma Kim Viktoria hade det blivit i så fall!
****

Om jag tror på andar... hmm svår fråga... det beror på vad du menar. Som i "spöken". Så ja, på något övernaturligt tror jag på. Men inget som jag är rädd för. Man lekte ju ofta anden i glaset när man var yngre, men det tror jag däremot inte på.... Men att det finns något övernaturligt liv, absolut!
*****

Har jag varit med om något övernaturligt?! Ja ett par olika saker faktiskt.
Dels en sak som jag upplevde när jag var liten, runt 3-4 år kanske var att jag en natt i min morfars sommarstuga på Allmåsa vaknade ifrån soffan jag sov i av att locket på den ramlade ner. När jag lyfte upp locket såg jag en kvinnlig skuggfigur som hade en brunklänning med vit krage på och vita knappar. Hon sa till mig att jag inte skulle bli rädd, för hon ville bara se så jag mådde bra.

Många år senare, för typ 13 år sedan, dvs 15 år efter den här händelsen, var jag och min mamma i min morfars lägenhet och jag kolade på hans gamla foton. Jag hittade en bild på min mormor och morfar, deras bröllopskort. Kvinnan på kortet såg ut precis som den kvinnliga figuren som tittat till mig i morfars sommarstuga den där natten.

Det övernaturliga med detta, är att jag har ALDRIG träffat min biologiska mormor, då hon dog när min mamma var 16 år! Det var lite läskigt faktiskt... men inget som jag blev rädd av.. bara väldigt fundersam!

***

Sen en gång när jag jobbade på ett äldreboende i Oxie så kom jag in till en äldre dam som låg för döden. När jag kom in i rummet frågade hon mig vem flickan var som jag hade med mig. När jag sa till henne att jag inte hade någon med mig svarade hon mig att det hade jag visst. Att det stod en flicka i 5 års åldern snett bakom mig i en blå klänning!

Men då blev jag lite rädd faktiskt!
Och den natten hörde jag vid flertalet tillfällen små barn springa ute i korridoren! Men jag var faktiskt så rädd att jag inte gick och kolla utan lät dom springa. Dom störde inte mig.... men otäckt var det.

Jag har heller aldrig fått någon förklaring till det hela.

***

Och sen sista sån saken är faktiskt en upplevelse som jag delar med Johan. I hans lägenhet på Saarisvägen i Malmö kände vi oss iaktagna ibland. Dels fick jag en obehagskänsla av hans klädkammare, kan inte förklara varför, det var bara något skumt med den. Och vid ett flertalet tillfällen så upplevde vi båda två det som om det var någon som gick mellan ytterdörren och hans badrum. Hörde aldrig fotsteg eller så... men såg skuggor!



***

Tack för fina frågor Mia och ta för att du gillar min blogg och läser!
Kärlek till dig!


Frågestund - svar del 1!

Jag har fått in tre frågor, ni överröser mig inte med dom direkt ;) Skärpning!!!

Men eftersom jag har fått tre ärliga frågor så tänkte jag att jag skulle svara på dom så länge!

Sara frågade: Vilket är ditt drömresemål?

Svar: Jag drömmer om att få göra en roadtrip genom Europa, men det resmål som lockar mest är faktiskt Barcelona.
Av den enkla anledningen att Barcelona är en stad som har allt jag vill ha. Kultur, sport, strand och storstad. Ultimatresemål för en rastlös själ som mig som inte kan ligga och trycka på en strand hela dagen.

Jag hoppas och önskar att jag ska kunna resa dit en dag! Om inget annat när barnen blivit lite större så dom också kan ha behållning av resan.
   

*******

Elin (som tyvärr inte lämna någon mailadress eller bloggadress) frågade: varför ska ni inte ha fler barn? :/ alltså vad har hänt med din kropp?
Svar: Vi har inte skrivit i sten att vi inte ska ha fler barn. Men två barn känns lagom. Iaf om vi ska bo kvar i det hus vi bor i nu. Det känns också tillfredställande att vi fick en liten kille nu och har fantastiska Freja sedan innan. En flicka och en pojke, maximal utdelning.

Vad hände med min kropp? Ja du... när jag var gravid med Freja så njöt jag av varje sekund. Mådde exemplariskt igenom hela graviditeten. Det kändes som om att jag var gjord för att vara gravid. Därför var det ALDRIG ett svårt beslut att ta att skaffa en till. Men något blev annorlunda denna gången.

Redan i v 15 i graviditeten med Viktor fick jag foglossningar, som främst satt i svanskotan, vilket gjorde att jag inte kunde sitta ordentligt. Till en början var det inga större problem, men ju längre in i graviditeten jag kom så blev foglossningarna värre och värre, och satt i främre fogen, ljumskarna och svanskotan. Stundtals hade jag så ont att jag inte ens kunde lyfta mina ben. Jag fick sova på soffan nån natt för att jag kunde inte gå upp för trappen.

Jag blev oerhört besviken, för jag hade kämpat och gått ner 47kg mellan graviditeterna och trodde verkligen att denna graviditeten skulle bli en dans på rosor. Det blev det inte.

Förutom de smärtsamma foglossningarna (som gjorde att jag fick sluta jobba 10 veckor innan bf) så var det väl bra... MEN som toppen på isbeget fick jag ju enorma blödningar efter förlossningen som gjorde att jag tappade över 2 liter blod.

Dessa faktorerna har gjort att jag sagt att det nog inte blir fler barn. Viktor är idag 11 månader och mina fogar är fortfarande inte bra. Frågan är om dom någonsin blir det. Och blir dom inte det så är det verkligen inte läge att utsätta kroppen för den belastningen som en graviditetet ändå innebär.

  

******
Therese frågade:  Tycker du att Viktväktarna är ett bra bantningssätt? Har även sett på en annan blogg att man kan dricka Pepsi eller är det Cola Light?! Hur fungerar det när man vill gå ner i vikt?! Är det dyrt att vara med i Viktväktarna?

Svar: Tack för din fråga Therese. Jag tycker absolut att VV är ett bra bantningssätt. Av en stor anledning, man bantar inte! Man lär sig att äta rätt genom att lära sig att prioritera sånt som är bra för en och välja bort sånt som är mindre bra för en. VV är dessutom ett bra viktminskningsredskap då man får verkligen lov att äta vad man vill, så länge man inte äter mer än vad som är rekommenderat per dag.

När man följer VVs rekommendationer så är lightprodukter det som förespråkas. Funlight (saft) och alla light läsk är "gratis" så att säga, det likställs med vatten enligt vv-tänket. Annars ska man vara väldigt restriktiv med vad man dricker för juice, saft, kaffedrinkar osv innehåller väldigt mkt socker! Något man inte alltid tänker på.

VV garanterar att man går ner i vikt, vilket jag också kan intyga. Jag gick ner 47 kg med viktväktarna mellan min senaste graviditet och den med min dotter.

Däremot vill jag att du ska vara medveten om att man som nyförlöst och de första året efter förlossningen inte är redo kroppsligt att tappa en massa vikt. En del gör det iaf, andra inte. Jag tillhör den sistnämda kategorin. Jag skrev in mig på VV när min dotter var tre veckor gammal, men det var först när hon var 15 månader som det lossnade. Detta beror på en gen, som är lika gammal som mänskligheten, så det finns inget man kan göra åt det.

Däremot är det ju aldrig fel att äta rätt och ge sig själv en bra grund att stå på. Motion och bra mat är ju alltid bra. Jag gick ner i vikt det första året, men det var gram, inte kilo, och ibland hade jag gått upp 0,5kg och sen gått ner 0,3 till veckan efter. Det kan vara bra att veta så att man inte blir besviken.

Det kostar 350 kr i månaden, och för detta får man tillgång till VVs hemsida där du har en egen sida och kan skriva in allt du äter, hålla koll på dina points, skriva in din vikt, viktminskning, du kan följa kurvor på vikt och mått. Där finns en enormt stor receptbank, forum och mycket mycket annat bra. Dessutom får du även gå på mötena på en plats nära dig en gång i veckan, och där får du stöttning och peppning av en coach och dessutom får du material och tips för hur du ska klara nästkommande vecka!

Jag tror helhjärtat på VV som viktminskningsmetod. Och jag kommer skriva in mig igen. Just nu måste jag bara få rätsida på min rygg först. Man måste inse sina begränsningar också!

Men VV är kanonbra!
Du får mer än gärna höra av dig igen till mig när bebisen är kommen och du behöver tips och idéer.
Lycka till!

  

******

Kom igen nu...fler frågor :)


Vad hände?? nyss nyfödd nu snart ett år.



På översta bilden till vänster är Viktor 20 timmar gammal. På översta bilden till höger 2 dagar gammal, nedersta till vänster 4 dagar och den nedersta till höger 1 månad gammal.

VAD HÄNDE?
Imorgon ärdet den 30 maj och Viktor blir 11 månader! Om en månad blir han 1 år!!!

För ett år sedan var jag stor som ett hus, hade konstanta sammandragningar, hinkade hallonbladste tills det stod ut genom öronen på mig. Jag hade redan gått på ledighet pga foglossningar och jag led mer än vad jag kan förstå idag.


Magen var stor och tjock! Bilden tagen på dagen för ett år sedan!

Läste min förlossningsberättelse innan idag och det är sannerligen tur att jag har skrivit ner den för mkt av det kommer jag inte ens ihåg.
Men det var en fantastisk upplevelse.

Och jag kan verkligen sörja att vi inte ska ha fler barn.
Inte för att jag inte är nöjd med våra två guldklimpar utan för att jag ALDRIG mer ska få uppleva känslan av att bära ett barn, att aldrig mer få uppleva den där urkraften som tar över ens kropp när man krystar ut sitt barn.
Aldrig mer få uppleva den där bubblan som är så himla speciell den första tiden då man ska lära känna en ny individ!

Men vi är nöjda, vi har en av varje och det är få förunnat.
Min kropp, iaf i dagsläget, är inte gjord för att bära fler barn i vilket fall som helst!

Men jag hade gärna varit gravid och fått uppleva allt det där mysiga... och jag hade gärna upplevt förlossingen igen om jag hade kunnat hoppa över allt annat och komma direkt till krystningsskedet... och sen skippa alla efterdynnigar!

Jag läste i ett inlägg som jag skrev för ett år sedan att jag hade drömt att Viktor föddes kl 1715... lite häftigt ändå med tanke på att han faktiskt är född 1719 :)

Jag har också chockerats över Viktors otroliga frammarch på utvecklingsfronten de senaste veckorna!

Han pratar mer och mer... nu består ordförrådet av:
Mamma
Pappa
Eja
(Freja)
Katty (katten)
Titta
! (där)
Nin (Kanin)
Anka
Hej
Nej
Tack
Offa
(morfar...han har sagt det två ggr)

Sen brummar han som en bil när han leker med sina bilar och så "skjuter" han en med pekfingret med tillhörande ljud... busungen!

Han ställer sig upp från sittandes utan stöd. Han sätter sig ner från ståendes utan stöd. Han kryper ordentligt med militärstilen kommer ibland när det ska gå fort ;) Han har tagit tre steg utan att hålla i sig. Men har fortfarande lite för bråttom för att få benen med sig.

Kindtänderna är påväg upp och han är som en öppenkran av sagel! Galet!

Jag tror att han går innan sin ett års dag!

Men som sagt, vad hände, föddes han inte nyss??


Egobild

Ibland får man vara lite ego ;)


Frågestund!?!



Tycker det är dåligt tryck i bloggen.... Ingen som kommenterar längre...
Tråkigt tycker jag!

Men eftersom jag har en besöksräknare så VET jag att ni är iaf några som är här inne och läser.
Så nu gör jag något som jag aldrig tidigare har gjort, jag öppnar upp för frågestund!

Ställ en fråga och jag lovar att svara ärligt, på ALLT!
Ställ frågor om barn, förlossning, relationer, barn, sex, fotboll, hotell, turism....

Hit me...

Som min mamma brukar säga: Det finns inga dumma frågor, bara dumma svar!

Kom igen!!

Vad vill du veta?

Kram på er


Nu är det kört

;)

Det går framåt med teoripluggandet och känner mig lugn och nöjd.

Tar varje tillfälle jag kan till att köra ett test på bilskolanhemsida eller läsa i boken eller köra via iKörkortsappen jag har.

Tycker jag har bra flyt än så länge. Jag har klarat tre av fyra delar på första blocket. Efter det går man in på repetionsdelen. Och där vill jag gärna vara när jag börjar köra.

Dom på bilskolan ville iaf att man skulle ha kommit till kapitlet om landsväg när man börjar köra.

Jag känner mest att jag vill förstå hur bilen fungerar, vad som är vad och hur bilen reagerar om jag trycker på bromsen, blinkersen osv

Den stora skillnaden nu och för 12 år sedan är att jag FÖRSTÅR nu. Jag läser teorin och jag förstår och kommer ihåg det.

Då läste jag och läste och fattade INGENTING.

Förstod inte ens skillnaden på imitation och sannolikslära. Idag säger det ju sig själv ;)

Likaså med under eller överstyrd! Blandade ihop det hela tiden. Och skyltarna ska vi inte ens prata om. Ett enda virrvarv. Men nu är merparten av dom ganska självklara och tydliga.

Det enda jag har svårt för är väl fortfarande det här med resktionssträcka och bromssträcka, men det är bara till att traggla och pränta in!! Likaså det här med släpp och maxlast, totalvikt vs tjänstevikt. Men även detta ter sig mer logiskt nu än för 12 år sedan.

Målet är som sagt att ha kommit så långt som möjligt med teorin innan den 18 juni!


Syskonkärlek

När barnen blir sysselsatta med utomhus aktivitet är dom som gladast!

Dessutom är Freja jättefin mot Viktor på lekplatsen.

När vi inte är igång typ HELA dagen de dagar Freja inte är på dagis så blir det kaos här hemma. Freja blir supertrotsig och gnällig.

Så ibland får man helt enkelt lägga sin egen lathet på hyllan för att behålla familjelugnet.

Hur har ni det med understimulerade barn och trots?

Freja är, bevittnat av dagispersonalen, ert riktigt dagisbarn. Hon ÄLSKAR det!!

Hoppas Viktor är likadan!


Vi vann

Ja vi gjorde ju det! I lördags vann Sverige hela jävla Eurovision songcontest i Baku! Så galet!

Men Loreen var bäst och jag och många med mig är nöjda med att även övriga Europa tyckte det.

Italien var det enda landet som INTE gav Sverige poäng, vilket för mig var helt obegripligt. Men det gick ändå ;)

Att det albanska bidraget med vrålapan med gamnacke gick så bra är för mig ett mysterium. Hon skrek i tre minuter! Vidrigt!

Gillade dock Moldavien, Estland, Cypern, Serbien, Danmark och Island!

Komiskt var dock att den norska killen al à mix av danny, Darin och Erik saade kom sist med SJU poäng. Den var riktigt dålig!

Som vanligt blir man inte förvånad när Vitryssland ger sin 12a till Ryssland eller när Finland ger poäng till Estland. Eller när Greklands 12a går till Cypern och tvärtom!

I Skandinavien kompisröstar vi inte så. Visst, ofta ger vi våra grannländer poäng, men vi ger ju inte en 12 till Danmark om deras bidrag suger!

Otippat var dock att vidgick Sloveniens 12a!!

Hur som helst så var en ESC-nörd som jag lyrisk efter lördagens resultat. Jag bölade under röstningen. Gåshuden var konstant och kräknervös fick en helt ny innebörd :)


Instagram is tha shit

Jag måste erkänna att jag är fullkomligt kär i instagram och dess möjligheter.

Snart är majmånad slut och i juni påbörjas en ny instagramutmaning!

Använder du instagram tycker jag att du ska anta utmaningen!

Jag längtar redan!


Morsdag- varje dag

Här hemma är det morsdag varje dag! Våra barn ropar ALLTID på mamma!

Jag började iaf dagen med jordgubbar och kaffe till frukost i strålande solsken och sällskap av barnen. Mannen tog sovmorgon ;)

Vad gjorde ni på morsdag?


The man I love!

Idag, om fyra timmar, är det exakt 8 år sedan jag satt där på bänken på Lilla Torg i Malmö och väntade på min försa dejt med (då) Johan Jönsson.

Jag var 22år och han var 27år.....
Jag satt där, nervös, förväntansfull och glad. Klädd i mina svarta bxor, blommiga linne, MFF-hoodien med texten "Malmö stadion är vår himmaborg", min röd och vita adidasskor! Jag kommer aldrig glömma den dagen.

Det var verkligen en dag i förändringarnastecken.

Jag ljög för mitt ex och sa att jag skulle skriva klart min uppsats och ville därför inte bli störd, men sanningen var att jag tagit steget att lämna vår destruktiva relation och gå vidare, göra något som jag egentligen borde ha gjort tidigare.

Men när jag "träffade" Johan på Spraydate så öppnade sig en helt ny värld. En värld där jag plötsligt var intressant, där jag på nåt sätt blev ett första val.

Jag ljög för mitt ex för att jag inte orkade ta diskussionen med honom, jag ljög för att jag verkligen ansåg att han inte hade med saken att göra. Han hade valt bort mig och således också rätten till att överhuvudtaget påverka mig!

Mitt fokus låg på framtiden... på min dejt med denna mystiske kille vid namn Johan. Killen som fått mig att skratta och le från hjärtat igen, för första gången på flera månader. Killen återgav mig hoppet och tron om kärleken!

Så jag satt där på bänken på Lilla Torg och väntade så tålmodigt jag kunde. Att komma i tid varken var eller är Johans grej, men det visste jag inte då ;)

Så kom han då... cyklandes... jag kände igen honom direkt även om vi aldrig hade träffats på riktigt tidigare.
Och så log han... han log så där innerligt och kärleksfullt mot mig... och det var då jag insåg att allt kommer bli bra!

Jag minns inte vad vi pratade om när vi satt på uteserveringen på Victors, jag vet bara att jag pratade HELA tiden (något som jag alltid gör...kronisk mundiarré). Det blåste som FAN och vi flyttade in en stund, det var trevligt... men det kändes ändå konstlat....

Så kom det där ögonblicket när Johan tyckte att det var dags att gå......

Jag hann nog tänkt en miljon skrämmande tankar innan han ÄNTLIGEN sa: Jag vill verkligen inte att vår dejt ska sluta nu, så vad gör vi nu?

Jag var såld! "You had me at hello!"

Vi gick hem till Johan, för min lägenhet såg ut som kriget!
Johan köpte pizza, cola och lösgodis medas jag satt kvar i hans soffa i hans lägenhet, ensam!

Där satt jag och aldrig någonsin har något känts självklart.
Jag kände mig verkligen hemma från första stund.

Men det är väl så det ska vara och kännas när två själar finner varandra!

En dejt och sen var det vi för alltid!

Det finns verkligen INGEN som jag har älskat så mycket, så rent och så innerligt som jag älskar Johan.

Det fanns många faktorer som var jobbiga att hantera efter vår första dejt, men inte ett enda av besluten var svåra att ta, för JOHAN var absolut den jag ville ha!

Han var värd varenda chans och absolut den killen som jag ville spendera min tid med.

Som Winnerbäck sjunger i en av sina låtar "jag lovar ingenting, det är det enda jag håll, men jag känner nånting, jag är så gott som förtrollad...." Man kan aldrig lova någon annan någonting, men man kan försöka, man kan ge någon en chans.

Och det gjorde vi.... vi gick ALL IN! Och vilken succé!
Nu sitter vi här i vårt blåa radhus med två fantastiskt fina barn som man och fru!

Jag är sannerligen glad över att jag följde mitt hjärtas röst den där dagen för 8 år sedan!
Är det rätt så är det!

Johan - Tack för att du gör mig till en bättre människa!




Åh vad jag älskar dig baby!!!


Time flies



Häromdagen hittade jag inte ett barn utan TVÅ barn lekandes i trappan.. ICKE bra! Men vad hände egentligen? När blev Viktor SÅ stor... och herregud.. Freja blir 4 år om två veckor. Galet!

Viktor klättrar på ALLT! Så det är ju ingen konst att ta sig upp i trappan själv. Gäller att stänga grinden alltid nu!



Trots att vi här hemma verkligen inte har satt bilarna i handen på Viktor och sagt: Här Viktor lek med bilarna för du är kille! Så har bilarna blivit hans absoluta favoriter. Han ÄLSKAR sina bilar. Han kryper in påsitt rum och drar ut lådan med bilarna och häller ut alla bilarna på golvet... sen radar han upp dom fint framför sig hihi



Långa stunder står Viktor nu utan att hålla i sig, han "råkade" dessutom gå två steg själv häromdagen också. Han vill så gärna men han får inte riktigt med sig fötterna än. Men det kommer. Spännande och se om han kommer gå innan sin ett års dag!

För 4 år sedan vid denna tidpunkten var jag övertygad om att jag skulle föda vårt första barn. Hade BF 27 maj, men dom hade ju fel.... bebisen (Freja, som vi inte visste att det var) skulle komma BF 21 maj. Men ICKE.... 21 maj kom och gick och likaså den 27 maj... och ytterligare 6 dagar innan hon den 3 juni äntligen beslöt sig för att komma.

För ett år sedan vid den här tiden hade jag fortfarande tålamod, och gillade min gravida mage trots foglossningarna och smärtan. Jag visste ju inte då att det skulle dröja ytterligare 6 veckor innan lillebror skulle titta ut!

Men det är lika varmt nu i slutet på maj som det var i slutet på maj förra året och 2008. Det är märkligt för det minns man... exakt hur vädret var den där sista tiden av ens graviditet.... man la väl allt på minnet gissar jag... man hade ju ändå inget annat bättre för sig ;)


Me, myself and I


Här är fem olika hårfärger och frisyrer som jag har haft sedan jag träffade Johan.
Längst upp till höger har jag min absoluta favoritfärg -  SVARTTULPAN! Jag älskar att vara mörk.. och den här färgen är magiskt snygg. Bilden är tagen ca 6 månader innan jag träffade Johan. Längst ner till höger var julen 2004, då gick jag all in. Riktigt snyggt var det faktiskt. Svart i luggen och så blont som låg liksom under hela.. och så då vinrött längst bak. Bakifrån såg det ut lite som flammor när det blonda lös igenom mellan det svarta och röda. Vild ´n crazy!

Bilden längst upp till vänster där har jag nån blond/kopparvariant med uppklippt och pannlugg. Det var frisyren och färgen jag hade efter bilden längst ner till höger.

Bilden längst ner till vänster är taget när Freja är 2 månader gammal, dvs drygt fyra år sedan! Ljusbrunt med blonda slingor och pannlugg. Riktigt snyggt MEN sådär ser jag bara ut samma dag som jag lämnat frisören. Då mitt hår är lite lockigt så krävs det massa plattning och föning, och det har jag varken lust eller ork till!

Bilden i mitten är dagen för en vecka sedan. Blond-deluxe! Johan menade på att jag var blond när vi träffades, så det är ju falskmarknadsföring att inte vara det ;) Jag blonderade mig för hans skull... själv tycker jag faktiskt inte att det är särskilt snyggt. tycker jag ser blek ut.. och så blir det inte riktigt blond då jag har så mkt rött i mig själv.

Men jag har införskaffat silvershampoo nu så det ser iaf bättre ut! Men när det är dags att återgå till jobb i september så blir jag mörk igen ;)


Nästa projekt: anlägga rabatt

Som ni säkert redan har listat ut så måste jag göra något nytt varje säsong... det är ju det som är hela charmen med att bo i hus :)

Förra veckan hittade jag en annons på blocket där en familj gav bort natursten om man själv kom och hämtade det.
Perfekt tänkte jag och övertalade Johan om att vi skulle åka och hämta lite.
Så det gjorde vi.

Planen är att anlägga en rabatt längs med staketet på baksidan. I tre års tid har vi försökt få gräset att växa där, men det vill sig bara inte, så nu får vi ta till plan B.

Däremot har jag klena kunskaper beträffande vilka blommor, helst perenner såklart, som passar sig på skuggiga ställen, för häcken ger skuugga åt denna delen av uteplatsen mest hela tiden.

Har du koll? Tips?

Är lite inne på ormbunkar iaf... kanske nån syrén eller ros... och sen ska jag såklart sätta lite lökar med påskliljor, tulpaner, hyacinter och snödroppar så man får lite fina blommor på våren också :)

La ut stenarna för att se om min tanke var en god en... och det var det... so far so good iaf ;)





Till helgen när Johan är ledig ska vi börja gräva, sen får vi väl anlita min mamma som coach till vad som ska planteras, om inte ni kommer med fantastiska tips :)


Barnkollage

Laddat ner appen diptic och den är superrolig. Gjorde lite kollage på barnen med ul-bilder, magbild och allra första bilden på dom som nyfödda!

Mina älsklingar....


Officiellt sommar

Idag är det officiellt sommar hos familjen Malmborg, för idag badade Freja i sin pool för första gången!


Äppelkungen!



Vill man ha lugn och ro när man ska äta så är det bara till att ge Viktor ett helt äpple, sen roar han sig kungligt med det!

Äppelkungen!


Kunde gått...

..Matchen mot Ifk Göteborg är slut! Slutade 2-2, jag tippade 2-3! Det kunde gått!

Men 2-2 mot Glennarna borta är godkänt, det är iaf ett poäng!

Underbara Simon Thern fick göra sitt första himmelsblåa mål, och mål nr två signerades Alexander Nilsson.

Sviten kvarstår... IFK har INTE vunnit mot ett skånskt lag sedan juli 2009! Det gillar vi!

  

För övrigt så kanske Tobias Hysén borde göra som sin bror och börja dans istället för att lira boll ;)

****

EM-truppen presenterades idag... och det är väl bara till att gratulera Safari, Zlatan, Rosenberg och Toivonen!
Personligen tycker jag att dom kunde skippat Bejrami och tagit in Durmaz och Hysén kunde dom också skippat och tagit in Guidetti istället! Eller Pekalski istället för Anders Svensson?!

Men men man kan inte få allt!

Man kan ju drömma att startelvan inför VM 2014 ser ut som följande:
Johan Dahlin, Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Daniel Andersson, Behang Safari, Jimmy Durmaz, Ivo Pekalski,Ola Toivonen, Jiloan Hamad,Zlatan Ibrahimovic och Marcus Rosenberg hehe

Eller vad säger ni??


Stucked in my head

På matchen mot HIF sjöng klacken en låt som har fastnat i mitt huvud!
En låt som gör mig glad.

Anledningen till att den fastnat är väl för att orginaltexten och låten är en gammal favorit, pga av att den var med i Ally McBeal ;)

Melodi: I only wanna be with you
Namn: Jag älskar Malmö FF så

MFFtext:

När träden lyser gröna i en Malmö vår
och MFF-familjen i mot stadion går.
Ja då sjunger hjärtat jag e KÄÄÄR!
Ingen annan plats kan va så bra som här!
När himmelen e blå,
jag älskar Malmö FF så, jag älskar Malmö FF så!


Photo a day in May dag 9-12

Bild 1 en doft jag älskar- syrener
Bild 2 något jag gör varje dag - dricker kaffe
Bild 3 favoritord - derbyvinst
Bild 4 kök - mitt kök
Bild 5 mamma - magbilder från v 40 och 39 med Freja och Viktor


Livets val och kval!

Igår fick jag ett erbjudande som satte mina tankar och känslor i rullning!

Jag har en katt som heter Gucci, hon blir 9 år den 11 juni.
Hon har varit min bästa vän från dag 1, hon valde mig!
Hon och hennes bror satt i en korg, var de enda två röda katterna i den kullen, och jag ville gärna ha en röd katt.
Jag satte mig ner sidanom korgen och då klev Gucci upp i mitt knä och jag lutade mig fram över henne och hon slickade mig på näsan!

Sedan den dagen har hon varit vid min sidan nästa hela tiden!

När jag varit ledsen har hon legat tryggt vid min sida!

Varför funderar jag överhuvudtaget på att skaffa ett nytt hem åt henne undrar du då kanske?!

Det började när jag var gravid med Freja, då blev Gucci jättesvartsjuk!
Hon låg på min mage och blev jättesur när Freja började sparka där inne då hon låg på mig.
När Freja föddes sprang hon och gömde sig och visade sig inte på flera dagar.

När vi flyttade från lägenheten till huset, ca 1 år efter första humörförändringen blev hon så nervös av alla flyttlådor, stök och bök att hon började kissa blod! Detta fick hon medicinskhjälp för, såklart!

När vi väl kommit på plats i huset så fick hon ännu en attack av urinvägsinfektion, mer medicin och dessutom fick vi hålla henne inlåst på toaletten för att hon fixade inte att ha ett sånt stort hus att "styra över". Fick köpa en sån makapär man sätter i eluttaget som utsöndrar nåt lugnande hormon. Det hjälpte!

Detta var 2009, hösten! Sen gick det 1½ år typ utan problem... sen blev jag gravid med Viktor i september 2010 och då börjades det igen.... urinvägsinfektion och svartsjuka :/

Och sedan Viktor föddes har hon haft urinvägsinfektion och kissat blod fyra gånger! :( Har såklart medicinerat henne och pratat med veterinären. Men veterinären säger bara att hon är en nervös katt som reagerar hårt på förändringar.

Men när Viktor föddes började hon med något nytt för att visa sitt misnöje med att behöva dela min uppmärksamhet med två andra, hon började klösa på våra skinnstolar i vardagsrummet! Inte när vi inte var hemma utan när vi var borta. En dag hade hon rivit i sönder dom totalt :/

Nu tänker jag då att hon kanske har det bättre någon annanstans, eftersom hon är nervöst lagd, och här är allt annat än lugnt nu med en plöjandes Viktor!

Men sen slåss jag såklart av tanken att jag vill lämna bort henne för att det hade varit bekvämt, men så gör man inte... man tar ansvar för de djur man har skaffat, detta borde jag ju ha tänkt på när jag skaffade henne! Hon är MIN katt, och mitt ansvar. Det är inte så att jag eller någon i familjen är allergisk mot henne, för då hade det ju inte varit så svårt att välja om hon skulle flytta eller inte.

Jag smsa och rådfråga ett par vänner vars åsikt jag bryr mig om, för att höra vad dom tyckte om saken. Och jag fick de svaren jag hade förväntat mig.

Men igårkväll började jag gråta... stortjuta.... Jag kan bara inte lämna bort henne... det gör inte... det är fysiskt omöjligt.. det gör ont i hela mig!

Därför ringde jag veterinären imorse för att rådfråga och fick kloka svar. Gucci må vara stressad nu när det är full aktivitet här hemma hela dagarna, men det går ju snart över. Dels för att det snart är sommar och man spenderar mer och mer tid utomhus, och sen till hösten börjar jag ju jobba igen och båda barnen är på dagis vilket innebär att Gucci får mer ensamtid hemma i lugn och ro!

Sen anses hon faktiskt som gammal... hon är trots allt 9 år och kan såklart leva lika länge till! Men som veterinären frågade: Gillar hon barnen?

och svaret är JA.... Hon gillar Freja och Viktor. Hon sover mer än gärna i Frejas säng när Freja är på sitt rum och leker. Hon är nyfiken och vill vara med. Hon kommer till Viktors rum när vi är där och leker... och hon sitter gärna i fönsterkarmen på hans rum och iaktar var vi hittar på. Hon har aldrig gjort barnen illa. Visst händer det att hon fräser och slår med tassen mot dom, men hon måste ju få försvara sig från deras attacker!

SÅ därför har jag idag beslutat att jag ska göra en del ändringar här hemma, och anpassa mitt tänk och sätt att vara mot Gucci, och se på henne som en katt som åldrats och inte begära mer av henne än vad hon är kapabel till.

Jag har idag beställt en matta, som man lägger framför lådan, så att sanden stannar där, förhoppningsvis!

Sen har jag beställt specialfoder som är för steriliserade katter mellan 7-12 år. Och även blivit informerad att hon, då hon väger lite för mkt, endast ska äta 75 gram mat om dagen. Och att jag helt enkelt ska ger henne maten en gång om dagen! Men att hon alltid ska ha vatten. Dyr mat, men det är ju billigare att ge henne dyr mat än att behöva ta en sjuk katt till veterinären.


Måste även försöka få henne att röra sig mer.... leka med henne, aktivera henne. Precis som en gammal människa behöver hon rörelse för att mage och tarmar ska fungera. Och sen även ge henne en varm och mysig plats att sova på, då katter på ålderns höst precis som äldre människor blir lite stelare i lederna... så jag får väl införskaffa en vetekudde till henne också ;)

Mina tårar igår var svaret på att det inte var rätt att lämna bort henne... det är absolut sista åtgärden... jag måste pröva ALLT annat innan för att jag ska kunna lämna henne ifrån mig.

Hon är MIN kattafan! På ont och gott!


Derbyfajt när den är som bäst!


Igår var en ganska grå och regnig dag, men aldrig förr har himlen varit så HIMMELSBLÅ ändå!
Igår var det dags för säsongens viktigaste himmamatch, den mot bönderna från Helsingborg, de så kallade mästarna!

En helt fantastiskt match som Malmö ÄGDE från matchstart till matchslut!
Det hade kunnat stå 10-0 om Malmö lyckats peta in alla bollarna som smekte utsidan av stolparna eller de som nickades i ribban!

Jimmy Durmaz ville SÅ GÄRNA göra mål igår, och vilka chanser han hade! Synd att han inte fick petat in ett mål.
Men det blev inte ett, inte två utan TRE härliga himmelsblåa mål igår. Tack Larsson, Ivo och Raneige!

Stämningen var magisk, och alla skötte sig bra... förutom HIFarna som såklart tände rökbengaler på läktaren vid inmarschen så att alla spelarna fick gå av planen igen och komma tillbaka fem minuter senare!

23638 personer var med och bidrog till fotbollsfesten!

Det var en välspenderad barnfri kväll med min man och pappa och 23635 andra vänner!



Laget med Norling på ett hörn hoppade och firade med oss i klacken efter slutsignalen!
*kärlek*

Hur gick det här till?? -helt oskyldig!

Gick inom H&M för att köpa en ny tunn mössa till Viktor då han förra veckan kastade iväg sin fina villervalla mössa :(

Hur som helst hittade en Superfin med bilar på för 30 kr :)

Men "hittade" även fyra bosysuites och ett tre pack ärmlösa bodies. Lika bra att slå till nu för när värmen kommer så kommer alla med småbarn på att dom behöver kortärmat och tunt!


Nu är det på riktigt

Efter dagislämningen knallade jag ner till bilskolan för att lämna in mitt tillstånd och boka mina lektioner.

Så nu är det gjort! Från 18 juni-11juli kör jag dubbelpass mån-fre. Halkan är inbokad och riskettan också!!

Kör vi!!

Jag har fem veckor på mig att råplugga teorin nu. Och sitter iaf minst två timmar effektivt och pluggar när Freja är på dagis och Viktor sover middag. De dagarna Freja inte är på dagis försöker jag sysselsätta henne med nåt tyst när Viktor sover så jag ändå kan plugga :)

Känns overkligt men bra!!

Heja mig! Nu ska jag bli vuxen ;)


Jodåsåattbilengårbraja!

Kaos i det Malmborgska residenset!

Föreställ er följande: Freja badar i massor av olja och bubblor, får plötsligt för sig att hon ska stiga upp just när jag tänkte ge Viktor en ny blöja, alvedon för tänderna, pyjamas och välling, ber henne vänta!

Går in till Viktor. Ett illtjut från badrummet, Freja har stigit upp själv och halkar, SÅKLART, på golvet och slår rumpan.

Sätter Viktor på golvet i hans rum och går in i badrummet. Illtjut nr två uppstår.

Viktor har lyckats få upp den BARNSÄKRA korken på alvedonflaskan och hällt ut HELA flaskan över sig, försökt resa sig och halkat, SÅKLART!

Samtidigt i detta kaos ringer grannen på dörren för att hjälpa oss med en sak.

Jag slår upp badrumsfönstret med en skrikandes unge under var arm, ler lite halvt neurotiskt och säger: Går det bra om du kommer om en halvtimme istället!! ;)

Vem har sagt att livet ska vara enkelt HAHA


Nu så jävlar!

Shit va fort det gick att få körkortstillståndet. Bilskolan sa att det kunde ta upp till en månad! Det gick på en vecka.

Så imorgon när jag lämnat Freja ska jag gå till bilskolan och boka in mina lektioner. Lika bra att göra det direkt så man får bra tider. Ska ju köra intensivt!

Inser nu att jag måste lägga på ett kol med teorin då jag gärna vill ha så bra koll som möjligt innan första körlektionen!!

Jaja nu är jag igång- på riktigt!


Here we go again?? Eller Oopps I did it again?!

Min man ÄLSKAR när jag är blond, och vad gör man inte för den man älskar ;)

Innan


Efter:

Deluxe blond ;)

Vad tycker du?


Photo a day in May dag 5-7

Dag 7: Bird/fågel

Fågeln Blu från filmen Rio som vi familjen Malmborg fullkomligt älskar!

Dag 6: Me/jag:


Jag som igår blev blond igen!

Dag 7: Någon som inspirerar mig:


FREJA!! Hon inspirerar mig faktiskt... får mig att inte gör allting så komplicerat. För är det något barn är så är det just okomplicerade!


Lördagens äventyr!

I lördags morse körde vi då mot Ullared jag och min älskade man!
Det var mycket trevligt.

Barnfri och allt :)

Bra kombination med att vara barnfri och få spendera pengar hihi

Vi hade väl inte jättemycket på inköpslistan som var måsten!
Men vi shoppade glatt för 4500 kr!

Till Freja blev det:
-Hello Kitty badskum
-Hello Kity lypsyl
-Hårsnoddar och klämmor
-En Ariel docka
-En pettsson och Findus dvd (skall fås i present)
-Ett fiskspel (skall fås i present)
-Såpbubblor
-En vattenpistol (skall fås i present)
-En snövit docka (skall fås i present)

Till Viktor blev det:
-12 paketer våtservetter
-2 pyjamaser
-1 par byxor
-1 piketröja
-1 dagisset (regn/vindbyxor/jacka)
-Strumpor
-Solhatt
-UV-dräkt för bad
-En sittpuff (Skall fås i present)
-En leksaksgräsklippare (skall fås i present)
-En fleecejacka
-7 pack med bilar (skall fås i present)

Till mig själv:
-Två klänningar
-två par leggings
-ett par träningsbyxor

Till Johan:
-1 jacka
-tre psck "under" t-shirts
-två pikétröjor
- ett par arbetsbyxor
- kalsonger
- strumpor
- rakhyvlar

Sen köpte vi även:
- Ett kombiset med borr till borrmaskinen
- en fogsvans
- ett skruvmejsel set
- tvål
- diskmedel
- tandkräm
- tandborstar
- choklad
- Stieg Larsson triologin till syrran (försenad present)
- Friends lego till Matilda (fås i present)
- Present till Theo och Movits
- Spisbränsle till vår eldstad
- klösbräda till Gucci

Ja det var nog alles!

Vi var effektiva så det förslog! För vi var i Ullared kl 0815 och vid 10tiden gick vi upp i cafeet och fikade, och sedan körde vi det sista, och kl 1130 var vi färdig shoppade. Kl 14 var vi hemma och lastade av sakerna och sedan åkte vi hem till mina föräldrar för att hämta hem våra trollungar!

Viktor brydde sig inte över huvudtaget att vi kom ;) Bra tecken! Det hade gått bra förutom att Viktor vaknat en gång i timmen hela natten! Hans kindtänder är på väg upp, så det är dom som spökar!

Men det hade gått bra trots allt!

Alla nöjda och glada!


Sinnlighetens dotter - en av de finaste/mest sensuella dikter jag vet!

Sinnlighetens dotter!

Där snor sig vårens varma vind
Runt flickans bara ben;
Den stannar, glömmer hår och kind,
Den flämtar till, blir tjock och trind –
Och sedan stiger den

Sakta, sakta stiger
Den upp mot flickans lår-
Varsamt, varsamt under kjolen,
Glömmer tid och rum och solen,
Smeker varje enskilt hår,
Kittlar, stryker och stiger-
Flickan flämtar till och niger
Mot värmen mellan sina lår
En obeskrivlig känsla hon får

Vinden vaggar, snuddar, stiger
Ömsint upp mot flickans mitt,
Hennes åtrås heta snitt,
Stannar vid den våta manen-
Sväller och stiger-
Låter våta manen smeka sig,
Väntar till hon delar sig,
Tills flickan smälter, snyftar, niger,
Öppnar sig och tar emot
Vinden till dess inre rot-

Och allt de drömt om och begärt
Av tid som nu blev nu - och nyss
Blev eld som sans och mått förtärt
Allt de drömt i ungdomsår
Blev all åtrås möteskyss

Där dröm i saga övergår,
Bortom tid och rum och sans
Men han i hennes, hon om hans
Allra innersta substans
Möts de, utan återvändo,
I ett suggestivt crescendo,
I en himmelsk kärleksdans
Tid och rum finns ingenstans

Känslor sammansmälta: hennes, hans;
Närhet, trygghet, ömhet,
Tillit, jubel intill sanslöshet,
Här och nu i evighet
Upp och ner blir in och ut,
Ut och in blir in till slut
In och in och in igen
Till slut, till slut i explosion,
I en allt sammansmältande fusion
Två världar smälts till en- och där,
I sagans möte,
I sinnlighetens källas sköte,
Tillblev vårens atmosfär
Av ljuvlig trängtan och förväntan!

Solens stålar dansar, leker,
I sephyrens stilla vårfläkt
Som ömsint kysser, smeker,
Flickans varma andedräkt
De varandra varsamt famnar
Vinden stryker flickans armar,
Munnen, magen, tinningen,
Viskande; Föreningen,
Min älskade, är vår,
Är vår, och innerligen
Önskar jag: Evinnerligen
Livets minne,
I vart sinne

Ja, min-du, min- han fick till svar,
Må vår stund, till en och var,
Skänka, för all evighet,
Inför livet, ömsinthet!

Flickan skimrade i hyn,
Vinkar så mot skyn:
Tack att kanske blev till Bliv!


Kärlek vid första ögonkastet!




Fotot ovan är taget av mig... det gula huset är det huset som Johan bodde i när vi träffades.
Det var här sagan om oss föddes. Det var här han satt första gången vi pratades vid på Spraydate. Det var här vi hamnade efter vår första dejt på Lilla Torg. Det var här jag sedan vaknade upp så många morgnar tills dess att vi flyttade ihop. Det var här sagen blev verklighet... på Saarisvägen!

Den 22 maj är det 8 år sedan vi träffades, och även om 8 år är lång tid så känns det som om vi har varit tillsammans alltid!

Satt och kollade igenom min mail nu på morgonen och klickade mig in i mappen "Johan" och där finns över 200 mail som vi skrivit till varandra.

Jag blev verkligen kär vid första ögonkastet. Det är märkligt hur livet löser sig.... vi var båda två sårade och kom från relationer som inte var bra för oss. Men jag kan inte förklara vad det var med Johan som gjorde att jag från först stund litade på honom till 100%.

Det var inte svårt alls att ta svåra beslut, att göra sånt som man annars drar sig för... Det var ingen lätt situation för nån av oss, men ändå var det det... för VI var så självklara.

Det kändes liksom bara RÄTT!

När jag läser mailen så ler jag... jättestort! För precis sådär som jag kände då... när jag skrev det första mailet till Johan, den 24 maj 2004... PRECIS så känner jag idag.

Då hade vi precis träffats, hade precis blivit pojkvän och flickvän.... hade vars en lägenhet, Johan jobbade på JME jag pluggade på MAH, vi hade ingen aning om vad livet hade att erbjuda oss.

Idag är vi gifta, har två barn, ett hus, en bil, han jobbar på Media Markt och jag på Scandic, och nu vet jag precis vad livet ha att ge mig - LYCKAN att få spendera varje dag med världens finaste tre människor <3

I ett av mailen hade jag skrivit en dikt till Johan:

Jag vill hålla av dig, utan att hålla fast dig.
Jag vill ha dig, utan att äga dig.
Jag vill älska dig, utan att göra om dig.
Jag vill vara nära dig, utan att kväva dig.
Jag vill ge dig kärlek, utan att ställa krav och villkor.
Jag vill ge mig åt dig, utan att ge upp mig.
Jag vill leva med dig, bredvid dig, utan att gå före,
utan att sacka efter.
Jag vill vara din människa på jorden

Och helt ärligt så kunde jag inte sagt det bättre idag än då!

I ett av mailen skrev jag till Johan: "Det finns många människor som har påverkat mig som person, men INGEN har
någonsin haft den effekten på mig som du har. Jag fullständigt tappar andan. Du är så otroligt fin som människa, och jag älskar sättet du är på!"

Och det gör han fortfarande.... gör så att jag tappar andan *fnissar*

Minns så väl hur lustigt jag tyckte att det var. Att man i flera år kan leva med en annan människa och verkligen tro att "det är såhär det ska vara" och så träffar man någon annan och så inser man "det är SÅHÄR det ska vara".

Från första stund kände jag mig trygg och bekväm med Johan. Jag kände mig och känner mig SÅ lycklig och harmonisk i hans sällskap.

Såklart att vi har stormiga diskussion och blir lite gapiga på varandra, visst händer det att man har så livliga diskussioner att man blir helt vansinnig! Men det är ingenting som bekymar mig. För jag diskuterar faktiskt bara med folk vars åsikt jag bryr mig om. Så att vi har stormiga diskussioner är för mig bara ett tecken på tillit och kärlek. JAg vågar blotta mig för Johan, jag vågar vara öppen och säga som jag tycker och känner. För jag älskar honom och för att jag litar på honom till 2000%.

Det är otroligt att vi träffades genom en dejtingsida, hade EN dejt på lilla torg och sedan var det vi!

Jag älskar dig Johan, jag älskar allt med dig!






Utmaning - roligt!!

Något av det roligaste jag vet är att leka! På tivoli och sommarland som tosselilla!

Längtar så tills vi ska till tosselilla :)


Varför väntade jag så länge??

Sitter på bussen nu påväg hem igen efter mitt allra första besök hos kiropraktorn.

Och enda tanken jag tänker är: varför väntade jag så länge?

Kiropraktorn jag träffade var en mjuk, söt och snäll tjej i min ålder.

Mycket skicklig!

Hon knakade loss mina skulderblad, korsrygg och bäcken. Hon stretchade ut min sätesmuskulatur och så masserade hon min rumpa och ryggslut med en sån infrarödmassagemaskin.

Och förutom att jag nu kan andas utan spänningar i hela ryggen så svettas jag massor. Maskinen fick igång blodcirkulationen deluxe och det behövdes.

Hon visade mig hur jag ska sitta. Hon visade mig även två övningar jag ska göra varje dag.

Ska dit igen på onsdag!

Så småningom ska hon hjälpa mig bygga upp ett träningspass som jag kan köra på gymmet sen.

Känns riktigt bra.

Även om det är på andra sidan stan så är det värt det.

220 kr per besök upp till 1100 sen får man frikort!


Utmaning - något jag hade på mig idag

Dag 3 - Min favorittröja! Blommig och sådär lagom somrig.


Utmaning - skyline

Dag 2 - skyline


Utmaningen maj - peace

Idag startar instagrama fotoutmaning! Joina!

Dag 1 peace/fred/lugn


RSS 2.0