Vad har du och vad tycker du?

Har du använt följande prylar till dig själv, ditt/dina tidigare barn? Vilken variant/vilket märke har du haft? Vad har du tyckt om dem? Bra, dåligt, tips?

1) Babysitter: Har en babysitter som svärmor köpte till dottern när hon föddes. Inhandlades på babyproffsen. En sitter med vibrator med två olika ljud, antingen fågelkvitter eller havsbrus. Den är väl använd och kommer användas till denna bebisen också.

2) Amningsinlägg och bröstvårtssalva: Hade såna inlägg som man fick ifrån BB i väskan, från Natusan, men jag behövde dom inte, då mina bröst aldrig läckte. Hade ingen mjölk knappt. Bröstvårtssalva köpte jag på apoteket, tror bestämt att den bara hette bröstvårtssalva, och den var bra.

3) Kudde och täcke/filt till spjälsäng, påslakan:Ja alltsammans hade vi. Kudde och täcke inköpt på IKEA, påslakan köpte vi dels i Ullared på Gekås och en del fick vi ärva. Filtar hade vi hur många som helst inköpte på diverse ställe.

4) Mjuklift/hårdlift/ liggdel till vagnen (särskilt om du bor några trappor upp): Vi köpte en emmaljunga city cross, svart på Babyproffsen. Köpte fjolårets modell och kom ner bra i pris. Det är en sittvagn som går att fälla helt och så lyfter man bara upp fotstödet så man får en liggvagn. Eftersom vi fick ett sommarbarn första gången också så valde vi en mjuklift. Vi bodde i lägenhet på tredjevåningen utan hiss när dottern föddes, men nu bor vi i hus. Vagnen kommer vi använda även denna gången, och komplettera med en åkbräda.


5) Badbalja: Det hade vi en till dottern när hon föddes. Fick den av en vän som jobbade på Orthex. en rosa plastbalja. Perfekt var den. Den har vi gett bort nu då vi har badkar i huset, det hade vi inte i lägenheten.

6) Baby watcher: Det fick vi i doppresent till lillan. Enkel variant, inköpt på IKEA. Men den funkar perfekt.

7) Bärsele/bärsjal: Har en tricot-slen bärsjal. En svart. Tog lite tid innan jag kom in i hur man skulle knyta den. Men när man väl fått till rätta snitsen så användes det flitigt. Guld värd de dagarna då lillan ville vara nära hela tiden. Men sjalen kunde hon vara nära, man hade två händer fria och kunde både städa och laga mat utan problem. :) Rekommederas verkligen. Fördelen med en sjal är att man kan använda den från bebisen är född.

8) Babygym: Jajamensan. Inköpt på Babyproffsen. Kommer användas denna gången också. Men skall jag vara ärlig så hade det funkat lika väl med en vanlig filt och lösa leksaker.

9) Skötväska: Använde bebisväskan från Libero länge som skötväska. Men efter en tid så fyndade jag en på Tradera. Men jag skulle ALDRIG köpa en skötväska på babyproffsen eller dylikt för 899 kr...no way! det funkar lika bra med en ryggsäck från stadium!

10) Skötbord: Fynda vi genom en kollega. Ett skötbord med byrå under och hylldel ovan. Det går att fälla in skötborsdelen så att man kan använda den som vanlig byrå när bebisperioden är över. Kommer inte användas denna gången, då den används som vanlig byrå i dotterns rum. Nu har vi ett stort badrum med bänkskiva så där kommer vi ha en vanlig skötbädd denna gången!

11) Spjälsäng: En vanlig enkelt spjälsäng från IKEA som vi fick ärva. Den kommer användas denna gången också.

12) Vagga/korg: Det finns en släktvagga som vi ska använda denna gången. När vi fick dottern hade vi ingen plats till vaggan, därför användes den inte. Men nu tycker vi att det kan vara roligt med vagga, så nu tänkte vi använda den.

13) Snuggle nest (litet ”bo” att lägga i sängen vid samsovning, i vagnen etc. för nyfödda): Nej det hade vi inte. Vi rullade ihop ett täcke/filt och la runt dottern. Det funkade precis lika bra som en dyr kudde för 1000 kr hso nån babyåterförsäljare.

14) Andningslarm: nej det hade vi inte, och kommer ej heller köpa. Det funkar lika bra att som stirrig mamma springa in 100 ggr för att kolla så att ungen andas ;) Jag gör det än... nu är hon 2½ år haha


Jag är en vinnare!

Jag har ju glömt att berätta!
Jag är medlem på Philips Avent Sverige-sida på facebook.

Där är tävlingar lite titt som tätt. Och i förra veckan vann jag en tävling minsann.
Tävlingen gick ut på att man skulle kolla igenom deras sortiment och hitta en produkt som man skulle vilja ha och sedan motivera sitt svar till varför man ville ha produkten.

Jag blev helt såld på deras elektriska flask och matvärmaren. tänkte att en sådan kan ju underlätta livet för en som stundande tvåbarnsmamma, speciellt nattetid.

Och dra på trissor... jag vann just en sådan.

Fan va najs!


Olika skepnader

Otroligt hur magen kan ändra form som den gör. Dock bara ett bevis på att det händer massa saker därinne.
sen beror det på hur trött man är, hur mätt man är osv.


Såhär såg magen ut i förrgår vid lunchtid.


Såhär såg magen sen ut på kvällen. Uppsvälld som en ballong och stenhård haha


Och imorse när jag vaknade var den liten och gosig igen. Bebisen gillar att gumpa sig. Precis som dottern gjorde.
På höger sidan. Roligt att kunna se vart den lille befinner sig nu.


Rapport från ultraljudet

Idag var det då äntligen dags för ultraljud nummer tre.
Jag har ju hela tiden velat ta reda på könet på bebisen. Mest för att jag vill veta, inte för att det spelar någon som helst roll.

Men mannen har ju tvärvägrat. Men efter lite blinkande med ögonen och tjatande gav han med sig. "Om det betyder så mycket för dig, så fråga då!" :)

Wiiiii.... tänkte jag och skuttade av glädje!

Kom in i undersökningsrummet, fylld av glädje.

Jodå där var fortfarande någon kvar där inne i magen. Hjärtat tickade på.... hjärnan var som den skulle...måtten var som det skulle.... men tror ni att den lill* busen ville flytta sig från sitt läge, nope ryggen emot, benen i kors och händerna för.

Barnmorskan puffade och puffade..... jag försökte hålla mig för skratt. Till sist vände liten sig, men icke att h*n skulle flytta bort händerna Min ultraljudsbarnmorska som tillhör en av de främsta i Sverige är oerhört skicklig... hon bara skratta och sa: Ni får gissa, ni har 50% chans att gissa rätt ;)

Hon vågade inte ens gissa... för som sagt hon är MYCKET skicklig. Men vi får väl vänta till nästa ultraljud då.... som är i slutet på april.

Såhär ser liten ut iaf:


IDAG smäller det!

WOOOHOOO

Idag kl 1320 ska vi äntligen på ultraljudet!
Ska bli SÅ roligt.

Barnvakt är ordnad, så jag tror inte det blir nån vetskap om vilket kön bebisen har. Det spelar ingen som helst roll, vad som är välkommet <3 Men det hade varit roligt att veta.

Får se om det går att lösa.

Kram på er, återkommer i eftermiddag.


En fuling

Dottern är sjuk i ögoninflammation och det är tveksamt om vi lyckas finna en barnvakt till på fredag då vi ska på ultraljud.
Mannen sa då att då får han och dottern vänta i bilen så får jag gå själv!
Vilket inte bara fick mig att tänka: Åh va tråkigt, men vi skulle ju gå tillsammans. utan även: Åh men då kan jag ju fråga om könet på bebisen!

HAHA

Ja kan inte mannen följa med in så är det ödet!


En dröm



Var och handlade i söndags och då inhandlade jag ÄNTLIGEN jordgubbar.
Så idag kunde jag återigen göra mina fantastiska smoothies. Levde på såna när jag väntade dottern.

Så ljuvligt gott... och nyttigt.
Jordgubbar är ju bra, innehåller mkt järn!

Gjorde min på:
1 dl vanilj yoggi
15 frysta jordgubbar
½ banan
en skvätt juicekoncentrat

SMASKIGT


Låt mig presentera mig ;)

Ikväll la sig min dotter med sitt huvud på min mage och sjöng för bebisen!
Hon låg säkert sådär i 20 minuter. Vi ett tillfälle satte hon munnen mot magen och sa: 2Hallå, det är Freja som pratar. Jag är din storasyster"

Så fint!

Och en stund senare satte hon både händerna på magen och skakade om och sa: Mamma bebisen är tråkig, nu får den faktiskt vakna!

HAHA

Gullungen!


Sparkad

Igår fick jag små små puffar när jag spelade Timbuktu för magen, men idag när jag kom hem från jobb fick jag två riktiga kickar! :)

Underbart! Som jag har längtat!


Vecka 19



45% av graviditeten är nu avklarad.... snart halvvägs :)
Igår kände både jag och min man sparkar, små små puffar.

Häftigt.

Gjorde ett test på www.blimamma.se, en viktkalkylator och enligt den så bör jag med min nuvarande vikt gå upp max 10,5 kg under graviditeten. Men det låter rimligt, jag har ju trots allt övervikt sedan tidigare. Och med dottern gick jag upp 9,5 kg. Det ska nog gå bra!

Nästa fredag, den 21 januari är det ÄNTLIGEn dags för ultraljud. Som jag längtar.


Lite orolig....

... vet inte varför jag är orolig..men det far runt en massa tankar i mitt huvud nu.
Jag har gått in i vecka 18, och jag har insett att min mage är betydligt mindre nu än i vecka 18 med dottern.



Nu i vit tröja och då i brun tröja.

Inte heller känner jag bebisen. Jag tror att jag har känt lite fladder, men det är ju inget konkret.
Jag vet såklart att visa bebisar är tröttare än andra. Dottern var rena virrvarvet, därför är man inte van vid detta.

Ska på UL den 21 januari, då har jag gått in i vecka 20.

Oron grundar sig i att jag just nu är sjuk också, halsfluss, ont i hela kroppen och mår allmänt kasst :(
Är rädd att det inte skall vara som det ska med bebisen!

Vågar jag bara härda ut till den 21 januari eller ska jag ringa till gynakut?
Inbillar ju mig att magen känns tom nu.... är helt knäpp.

Orsaken är att en i ankomstgruppen på det forum jag är med på fick missfall i vecka 15, och hennes kropp reagerade inte på det, utan dom fick chocken när dom gick på UL i vecka 18 :( Fy vad hemskt!

Vi var ju på KUBtestet och då såg allt bra. Bebisen anatomi såg bra ut, så varför skulle det inte vara bra nu??
Ja jag får väl härda ut över helgen och om jag inte mår bättre på måndag får jag ringa vårdcentralen!

Ber varje dag att bebisen skall ge mig en liten knuff så jag vet att allt är bra därinne. Jag tror att jag har känt bebisen på nätterna, men då är man ju inte fullt medveten, så det vet jag ju inte om jag inbillar mig eller inte.

Svärmor berättade dock att när hon väntade min mans bror så rörde han sig typ aldrig. En riktigt tröttis bebis. Så jag vet ju att det kan vara fullt normalt. Men när man är orolig så vill man ju gärna få nåt säkert tecken.

Vad ska jag göra??


Märkligt

Magen ser verkligen inte likadan ut dag från dag.
Igår såg magen ut såhär.... betydligt mindre än förra magbilden... men lite spetsigare.


2011- Nu är du äntligen här

2011 är äntligen här!
Året då familjen Malmborg skall gå från tre till fyra.

Tänk.... nu är det bara 6 månader kvar ;)

Jag är i vecka 17 nu
41% av graviditetstiden är genomgången
Jag är inne i min andre trimester, och den varar till den 5 mars

21 januari är det dags för ultraljud, det ser vi framemot!


RSS 2.0