Middagstips x 2

Apelsincouscous med kycklingfilé



Portion: 1
ProPoints: 9
tillagningstid och förberedelse: 30

1 kycklingfilé
1 tsk olja
½ dl okokt couscous
1 morot
1 apelsin

dressing
½ dl naturell lättyogurt
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk färskriven ingefära
½ msk färsk hackad koriander

Tillaga couscousen med grovstrimlad morot och saft samt lite skal från apelsinen. Blanda samman ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar. Stek kycklingen och servera med dressingen och couscousen.

Jag blandade dressingen med torkad ingefära och likaså koriander. Men det gav alldeles för mkt smak. Det blev en smakexplosion, så vi fick hoppa över dressingen! Så använda färska kryddor, eller ren creme fraiche om ni vill ha en sås till.

****

Mustig köttgryta


Portioner: 4
ProPoints: 10
Tillagningstid och förberedelse: 90 min för tillagning + 20 min för förberedelse

500 gram nötkött
2 tsk flytande margarin
5-6 steklökar
1 röd chilifrukt
2 msk tomatpuré
1 dl mörk lättöl
1 burk krossade tomater
1 mdk kalvfond
1 msk kakao
½ msk flytande honung
1 kg potatis

Skala lök, kärna ur chilin, finhacka detta. Dela köttet i mindre bitar. Bryn köttet med grönsakerna. tillsätt tomatpurén. låt sjuda i 1-2 minuter. Häll över i en gryta. Tillsätt resterande ingredienser. Låt det sjunda på svag värme i 1-1½ timme. Smaka av med salt och peppar. Eventuellt spä ut med lite vatten före servering. Servera med potatisen och en sallad.

OTROLIGT god gryta. Helt klart värd att laga. Även om det tar sin lilla tid. Köttet delade sig i munnen hur lätt som helst. Och jag gillade verkligen smaken av kakao, öl och tomat. Superläckert.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0