Kycklingrecept x 3



Kyckling med rissallad
Förberedelse och tillagning: 30 minuter
Portioner: 4
ProPoints: 11

4 port kycklingfilé tills du är mätt
2 dl fullkornsris (okokt)
1 stort äpple
16 cocktailtomater
ruccola efter smak
2 msk persilja
1 msk olivolja
4 tsk flytande honung
4 tsk pressad citron

Tillaga riset. Tärna äpplet och halvera tomaterna. Blanda äpplet, tomat, ruccola och persiljan med riset. Vispa ihop olja, honung, citron med salt och peppar. Häll dressingen över salladen. Grilla/stek kycklingen och servera till salladen.

Jag gjorde dock så att jag tärnade kycklingen och la ner i salladen, men det gör man ju som man vill. Man kan även byta ut riset mot matvete.

Mycket gott. Men jisses vad man fick tugga. Mycket tuggmotstånd. Och man höll sig mätt länge.




Tandoorimarinerad kyckling
Förberedelse: 5 min
Tillagning 25 minuter
i ugnen: 15 minuter
ProPointsvärde: 10
Portioner: 4

500 gram kycklingfile
2 dl ris
2 tsk gurkmeja
2 scharlottenlökar
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
2 tsk olivolja
sallad

marinad:
1 dl naturell lättyogurt
4 msk currypasta, tandoori

Sås:
2 dl matlagningsyogurt
2 krm spiskummin
2 krm paprikapulver
1 msk hackad färsk koriander

Balda samman marinaden och häll över kycklingen. Låt marinera minst 2 timmar. Koka riset med gurkmeja. Hacka löken, vitlök och paprika, fräs i olja. Rör ner i det kokta riset. Rör samman ingredienserna til såsen, smaka av med salt och peppar. Ta upp kycklingen ur marinade och grilla den i ugnen i 175 grader i 15 minuter ca. Servera med sallad, ris och sås.

Mycket smakrikt, supergott. Och enkelt att göra även om det låter som mycket.


Thailändsk kycklinggryta

Förberedelser och tillagning: 25 minuter
Portion: 4
ProPoints: 13

4 port äggnudlar eller ris tills du är mätt
700 gram kycklingfilé
2 tsk olja
10 champinjoner
3 scharlottenlökar
1 msk currypasta röd
1½ dl hönsbuljong
1½ dl kokosmjölk lätt
1 burk bambuskott

Tillaga nudlarna/riset. Strimla kycklingen och bryn i oljan. Skiva svampen och hacka löken. Låt det och currypastan fräsa med kycklingen ett par minuter. Häll på buljon och kokosmjölken, låt det småkoka i 5 minuter. lägg i bambuskotten oc smaka av med salt och peppar. Servera med nudlarna/riset och en sallad.

Jag hade extra points över denna dagen därför strödde jag över lite jordnötter. Men glöm inte att lägga till pointsen för jordnötterna när du räknar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0